Cupertinolu teknoloji devi Apple, yeni işletim sistemi iOS 14'u gectiğimiz gunlerde iPhone 6s ve uzeri akıllı telefona sahip olan kullanıcıları icin yayınlamıştı. Bircok ozelliği beraberinde getiren ana surum guncellemesinin ardından iOS 14.2'nin ilk geliştirici betasını da yayınlayan şirket, şimdi de iOS 14.2'nin ilk acık beta surumunu yayınladı.
Geliştirici beta surumunden yalnızca dort gun sonra gelen herkese acık beta, Apple Beta Software Program web portalından edinilebiliyor. Yeni guncellemeye gecmeden once iOS 14.2 acık beta guncellemesiyle birlikte iPadOS 14.2 acık beta guncellemesinin de yayınlandığını belirtelim.
[h=2]Neler geldi?[/h]
Apple, guncellemenin surum notlarını paylaşmasa da şimdiye dek keşfedilen bazı yenilikler bulunuyor. Bunlar arasında Denetim Merkezi'nde Shazam icin yeni bir simge, kişiler arası mesafeleri olcmek icin Buyutec'e eklenen 'Kişi Algılama' seceneği ve Denetim Merkezi'nde yapılan diğer tasarım değişiklikleri yer alıyor.
Bu noktada kullanıcılar, 'Ayarlar' uygulamasındaki 'Denetim Merkezi' secenekleri aracılığıyla 'Shazam Muzik Tanıma' ozelliğini Denetim Merkezi'ne ekleyebilir. Gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra ozelliği kullanmak icin Denetim Merkezi'ni acın (iPhone X ve uzeri modeller icin ekranın sağ ust koşesinden tutun ve aşağı kaydırın, daha onceki modeller icin ekranın altından tutun ve yukarı kaydırın) ve ardından Shazam simgesine dokunun.
Apple'ın potansiyel veri kaybı ve diğer sorunların onune gecmek icin kullanıcıların beta surumlerini birincil aygıtlara yuklemekten kacınmasını tavsiye ediyor hatırlatalım. Bir başka deyişle beta surumlerini ikincil veya gerekli olmayan cihazlarınıza yuklemeniz, yukleme yapmadan once de onemli verilerinizi yedeklemeniz sizin icin cok daha iyi olabilir.
Acık beta guncellemesini indirmek icin Apple'ın beta test programına kaydolmuş olmanız gerekiyor. Programa kaydolmak ve acık beta guncellemelerine ulaşmak icin buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.