2020 yılının ilk gunlerinden bu yana dunyayı etkisi altına alan ve an itibarıyla 1 milyona yakın insanın olumune neden olan SARS-COV-2 virusune karşı aşı calışmaları tum dunyada olduğu gibi Turkiye’de de suruyor ve Sağlık Bakanlığı, calışmalarını genişletmek icin yerli koronavirus aşısı calışmalarına katılacak personel arıyor.
Hurriyet’ten Meltem Ozgenc’in haberine gore Sağlık Bakanlığı; kurulacak tesislerde koronavirus aşısının geliştirme, araştırma ve uretiminin her aşamasında gorev alacak biyolog, laboratuvar teknisyeni, eczacı, kimyager, veteriner hekim, tıbbi farmakolog ve hekimler arıyor.
Bakanlık; yeni mezun, calışmaya istekli ve laboratuvar analizlerine hakim kişilerden soz konusu calışmalara katılmak icin aday olmalarını isterken; en az iki yıl kamu kurum ve kuruluşlarında gorev yapmış kişilerin başvurabileceği gorevler icin gizlilik taahhutnamesi imzalatılacağı, ayrıca tum adaylara da COVID-19 taahhutnamesi imzalatılacağı belirtildi.
[h=2]Sağlık Bakanlığı’nın koronavirus aşı calışmalarıyla ilgili paylaştığı acıklama[/h] "Turkiye’de kurulacak tesislerde aşı geliştirme, araştırma ve uretim basamaklarının her aşamasında gorev yapabilecek personel yetiştirilmesi amacıyla belirlenen şartları taşıyan kişilere teorik ve uygulamalı eğitim verilecektir.
Bu kapsamda biyolog, laboratuvar teknisyeni, eczacı, kimyager, veteriner hekim, tıbbi farmakolog ve hekim olup, hayvan deneylerine hakim, hucre kulturu testlerine hakim, fermantasyon ve saflaştırma konularına haiz, calışma konusunda istekli, yetiştirilmek uzere, yeni mezun, laboratuvar analizlerine hakim kişiler, ozgecmiş formunu doldurarak 15 Ekim tarihi mesai bitimine kadar [email protected] adresine muracaat edebilirler. Eğitim suresi bir ay olacaktır."