Gectiğimiz haftalarda akıllı telefonlar icin Android 11 isimli yeni işletim sistemini duyuran Google, bugun de akıllı televizyonlar icin Android 11'i duyurdu. Android tabanlı akıllı televizyonlara ceşitli yenilikler getiren işletim sistemi, onumuzdeki aylarda kullanıcıların televizyonlarına ulaşmaya başlayacak.
Google tarafından yapılan acıklamalara gore Android TV'ler icin Android 11, duşuk gecikme modu, yazılım guncellemelerinde sessiz onyuklemeler ve daha gelişmiş oyun kumandası gibi ozellikler getiriyor. Ayrıca geliştirici ekip, Android 11 işletim sisteminin neredeyse tum yeniliklerinin artık akıllı televizyonlarda da kullanılabileceğini ifade ediyor. Akıllı televizyonlar icin pek de gerekli olmayan baloncuk bildirimler gibi ozellikler ise Android TV'ler icin sunulan Android 11'de yer almıyor.
Android televizyonlar icin kullanıma sunulan Android 11, ozellikle de medya desteğini geliştiriyor. Kullanıcılar, yeni işletim sistemiyle birlikte duşuk gecikme modu ve daha hızlı kod cozme gibi ozelliklerden faydalanabilecekler. Ayrıca yeni surumle birlikte kullanıcılara, televizyonlara HDMI ile bağlanmış olan cihazların tek kumanda ile kontrol edilebilme ozelliği daha da işlevsel bir şekilde sunuluyor.
Google'ın acıklamalarına gore kullanıcılar, akıllı televizyonlarında artık daha iyi bir oyun deneyimi yaşayacaklar. Cunku yeni işletim sistemi, oyun kumandaları icin daha gelişmiş bir destek sunuyor. Elbette bu durum, oylesine alınmış bir karar değil. Google muhendisleri, oyun akış hizmeti Stadia'nın televizyonlardaki altyapısını iyileştirmek icin boyle bir calışma yurutmuş gibi gorunuyor.
Bu arada Google, Android TV'ler icin duyurduğu Android 11'de sadece tuketicileri duşunmedi. Geliştiriciler icin de ceşitli calışmalar yapan ekip, artık akıllı televizyonlar icin geliştirilen uygulamaların doğrudan televizyonlar uzerinden daha hızlı bir şekilde test edilebilmesini sağlıyor. Akıllı televizyonlar icin geliştirilen Android 11, kullanıcıların TV deneyimini daha da iyileştirecek gibi gorunuyor.