Tesettur gizle(n)mektir. Kılık, kıyafet ve tavırlarıyla “Ben buradayım!” diyenin başında tesetturden cok tereddutler vardır.
Tesettur, kadının sığınağıdır; şehvetin ve gayr-i meşru nazarların zehirli oklarından korur.
Tesettur, vucut mulkunu, Malik-ul mulke teslim etmiş ve tasarruf hakkını onun mutlak iradesine bırakmış bir kadının kulluk şiarıdır.
Tesettur, kadın ruhunun, dunyanın sahte ışıltısına cektiği perdedir.
Tesettur, sahteliğin sanal prangalarından kurtulmuş ozgur kadının şukrudur.
Hasılı, tesettur kulluktur.
Ama kulluk bedel ister.
Allah insanı iddiasıyla imtihan eder derler.
İman ve kulluk bir iddiadır: “Nefis ve şeytanın rağmına, emanet ettiğin mulku, senin icin muhafaza etmeye ant ictim Allahım! Mulk senindir. İrademi iradene, nefsimi emrine teslim ettim!” demektir.
Bu iddia ispatı gerektirir.
İşte tesettur boylesine bir kulluk şuurunun ispatıdır.
O bir fantezi değildir. Her iki tarafı da razı etmenin aracı hic değil!
İnsan ya Allah'a aittir ya da onun dışındaki şeylere...
Kendisini Allah'a ait hisseden, başkasının kendi uzerinde –O’nun rızası dışında- tasarruf etmesine razı olmaz.
Âl dergisi dindar kadını kime guzel gosterme himmetine soyundu?
Kadının kendisine mi? O zaman başkasının gormesine gerek yok.
Kocasına mı? Başkasının gormesine gerek yok.
Allah’a mı? Panter desenli ışıl ışıl eşarplarla oyle mi?
Resulune mi? ChanelAllure parfumle hem de!
Kim kaldı geriye?
Toplum... Yani dışarıdaki insanlar...
Bu da haramdı bildiğim kadarıyla...
Eee?
Yani, Âl dergisine tavsiyem, gelin kadınlarımızı dunyevi ve nefsani olanların ‘best of'larına değil, rıza-yı ilahiye matuf 'best of'lara yonlendirin...
Hz. Fatıma, menkıbeleri dinlendiğinde yalnızca ağlanacak bir figur değil, yaşanılacak ve hayatımıza aksettirilecek bir ornektir!
Panter desenli ortulerde, Gucci parfumlerin refakatinde, yeldire yeldire bu gidiş nereye?!
Yaptığınız hic de ala değil;
Farkında değilsiniz ama boyle yaparak hem dunyada hem de ahirette kendinize cok a'da kazandırırsınız!

osman sertuğ calışkan