Siz hic “Aman canım… Tamam kadın super gorunuyor da, her yanı estetik. Ih ıh istemem… Doğal değil.” Diyen bir erkek gordunuz mu? Onlar sonuca bakar. Kadın guzel mi, guzel. Bitti. Bırakın kadınları, Rocky Bilboa'yı’ bile eleştirmez zavallılar. En fazla, “Ben de bir ay vucut calışsam, benim de kaslarım boyle olur...” diye mırıldanırlar. Bir ay da o koca gobeğin, omuzlara kayıp kas olması hayaliyle yaşarlar en fazla. Cekemeyen biziz, kabullenelim. “Şekerim, ben o kadar estetik yaptırsam, dunya guzeli olurum. Baksana burun yapma, yanaklar dolgu, kaşlar havada….. Nerde kaldı doğallık!” Kardeşim neticede olmuş mu, olmuş. Her gerdiren guzel olmadığına gore. Demek ki varmış altta malzeme. Biz estetik yaptırmadık da cok mu doğalız sanki. Tırnaklarımızı doğal halleri ve renkleriyle beğenmeyip manikure gidiyoruz. Sacımızda yaşlanmanın doğal yansıması beyazları gorunce paniğe kapılıp gidip boyatıyoruz. Erkeklerin doğal rahatlıkları bize cok gorulmuş, bacağımızdan kaşımıza ağdalar, epilasyonlar yaptırıyoruz. Ayağın doğal anatomisine aykırı bir karış topuklar uzerinde yuruyoruz. Eee? Ama biz doğalız, estetiğimiz yok. Odum kopmasa, şu an yaptırasım geldi vallahi. Her konuda olduğu gibi, kadını yerden yere vuran yine kadın. Guzelliğine soyleyecek lafımız yoksa rukuşluğune, yok o da olmazsa pasaklılığına. Neymiş, suslenip gezmekten evine bakmazmış. İllaki bir eleştirimiz olacak ya. Ne ahlakı kalır, ne anneliği, ne hamaratlığı. Ezelden gelen bir rekabet bu, kadın ve kadın arasında. En su ustune cıkanları gelin-kayınvalide kavgası, eski eş yeni eş kavgası, metres-eş kavgası, gelin gorumce kavgası. Yok eğer hazırda gorumce yoksa, o zaman iki elti kavgası. Ama illa olacak. Birileriyle rekabet edip didişeceğiz ya. Niye? Niye’si belli. Cocukluğumuzdan beri eksik olan değer duygusu. Erkek cocuklarla aynı haklara sahip olmadığını, yetiştirilme tarzında bile farklılıklar olduğunu hissederek buyur kız cocuğu. Erkek kardeşine “Goster oğlum amcalara...” tarzında nidÂlarla verilen rahatlık, kendisine gelince bir ortmeler, kısıtlamalar yumağına donuşur ve kadın, hep değersizlik duygusuyla cıkar cocukluktan. Artık buyuduğunde zaten kabullenmiştir ve kendisini bir erkekle rakip gormemeyi, karşılaştırılmaması gerektiğini oğrenmiştir.Değer duygusunu arttırmak icin kullanabileceği, yine kadınlar vardır etrafında. Kendini daha ustun hissettiği her kadın, cekiştirdiği her kadın, ona kendisini daha iyi hissettirecektir. Cunku o daha değerlidir. Her şey farkındalıkla başlar, artık buyuyelim. Ben zaten değerliyim. İstersem sacımı da boyatırım, yuzumu de gerdiririm. Hatta konu acılmışken kaşlarımı da kaldırtsam hic fena olmaz hani. İstersem paklı olurum, istersem bal dok yala yaparım evimi. Ben her halimle değerliyim.

ALINTIDIR.