Merhaba sevgili Turk Hack Team Ailesi, bu konumda sizlere WordPress hakkında bahsedeceğim bir yazı hazırlamaktayım. Umarım herkes adına yararlı ve güzel bir konu olacaktır.

WordPress Nedir?

Arkadaşlar WordPress, en basit tabir ile, kişisel yayınlarımızı yapabileceğimiz bir yayın sistemidir. WordPress yazılımında MySQL ve PHP dilleri kullanılmıştır. GPL lisansınsa sahiptir.
Uzunun hali ile söylemek gerekirse Uzun hali ile (Content Management System), Türkçe anlamı olarak da içerik yönetim sistemi olarak söyleyebiliriz. Kullanımları genel olarak blog sistemleri için makaleler yazmak ve düzenlemek için olsa da, WordPress ile akla gelebilecek tüm içerikleri düzenleyebilir ve makalelerimizi yayımlayabiliriz.

WordPress'in en iyi özelliklerinden bir tanesi de açılış sayfalarının açılış hızlarının çok hızlı olmasıdır. WordPress sayfaları, oldukça hızlı bir yüklenmeye ve indexlenmeye sahiptir. Dünya üzerinde blog yapıları için en fazla kullanılan ve bunları düzenleme amacı olan WordPress için, herhangi bir kullanım ücreti vermezsiniz. WordPress açık kaynak kodlarına sahip bir yazılımdır. Bu yüzden de herkes farklı farklı içerikler düzenlerken WordPress kullanabilmektedir. Yapılan büyük bir araştırmaya göre yılda 1 milyon kadar sitenin dörtte biri WordPress sayesinde düzenlenmiştir.

WordPress Nerelerde Kullanılır?

WordPress kullanılmaya başlandığı ilk zamanlarda asıl amacı sadece bir blog sitesi hazırlamak ve bu hazırladığımız siteyi düzenlemek için tasarlanmış bir yazılımdı. WordPress'in açık kaynak kodlu olmasının ile işi bilen kişiler tarafından WordPress içeriğine devamlı olarak yeni özellikler katılmakta ve geliştirilmektedir. Yapılan düzeltme ve geliştirmelerin sayesinde zaman içerisinde daha geniş bir kullanıma sahip olmuştur. Kullanım alanları genişlediği gibi kullanımı da bir hayli kolaylaşmıştır. WordPress ile her türlü konseptte site kurup düzenlemek mümkün olacaktır.

Bu kurulabilecek siteler arasına oyun ve video siteleri, e-ticaret ve forum siteleri gibi birbirinden farklı bir çok konuya sahip siteler hazırlamak mümkün olacaktır. WordPress kolay kullanımı sayesinde sitelerin tamamı yapılabilir ve kolay bir şekilde yönetilir hale gelmiştir. Kolay kurulum ile hızlıca sitenizi kurabilir, kolay kullanım ile çok hızlı içerikler üretebilirsiniz. WordPress bir site ile güzel bir kişisel blog oluşturabilir, öğrendiğiniz bilgileri paylaşıma sunabilirsiniz.

WordPress Kullanımı

WordPress'in yüksek katılım oranı içerisindeki sayı her geçen gün artmaktadır. WordPress kullananlar bu sayede çok kısa bir süre içerisinde web sitelerini hazırlar ve çok kolay düzenlemeler yaparlar. WordPress özellikle bu alandaki ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılım olması nedeni ile profesyonel kişiler tarafından desteklenmekte ve geliştirilmektedir. Bu yüzden de güçlü bir blog hazırlama yazılımı olarak en iyiler arasındadır.

İnternet kullanımlarında her dört kişiden birinin site düzenlemek ve içerik yayımlamak için kullandığı WordPress yazılımı ücretsiz ve açık kaynak kodlu olması gibi güzel özelliklerinin olması gibi oldukça kolay kullanım imkanı ile sitelerin hızlı bir şekilde yayına girmesini sağlamaktadır.

WordPress İle Site Yönetimi

Hiçbir kişi ya da bir sisteme bağlı kalmadan WordPress yazılımı üzerinden blog ve e-ticaret siteleri gibi bir site kurulumu oluşturmanız mümkündür. Oluşturduğunuz tüm bu sitelerin kapsamında bulunan bütün ürün ve hizmetleri ya da iletişim bilgileri ve tanıtım gibi bilgileri site içerisinde bulunan görselleri özgür bir şekilde değiştirebilir ve kontrol edebilirsiniz.

Geri Dönüş ve Yanıtlarınız Bekliyorum. Benim için önemliler. :))

Konum bu kadardı arkadaşlar, hepinize vaktinizi ayırdığınız okumaya uygun görüp de okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Saygılarla iyi forumlar.. :mml