Evlendikten sonra erkek ve kadın, yazı ve tura gibidir; asla yuz yuze gelmezler, ancak hep beraberdirler. (Hemant Joshi) Her durumda evlenin. İyi bir eşiniz olursa mutlu olursunuz. Eşiniz kotu olursa filozof olursunuz. (Sokrates) Hic yanıtlayamadığım en buyuk soru şu olagelmiştir: ''Bir kadın ne ister?'' (Sigmund Freud) Bazı kişiler uzun evliliğimizin sırlarını sorarlar; ''Biz haftada iki kez restorana gideriz. Biraz mum ışığı, akşam yemeği, hafif muzik ve dans... O salı gunleri gider, ben cuma.'' (Henny Youngman) Her iki karımla da talihim kotu gitti. Birincisi beni terketti, ikincisi terketmedi. (Patrick Murray) Evliliğinizi iyi goturmek istiyorsanız; hatalı olduğunuzda itiraf edin, haklı olduğunuzda susmayı bilin. (Nash X)
Karımla ben yirmi yıl cok mutlu yaşadık. Sonra da tanıştık. (Rodney Dangerfield) İyi bir kadın, kendisinin yaptığı her hatasında kocasını affedendir. (Milton Berle) Evlilik, kişinin duşmanıyla yattığı tek savaş şeklidir. (Anonim)

Bir erkek olurken kıpırdayan son yeri, kalbidir. Bir kadın olurken, dili... (George Chapman)
Erkek hissettiği, kadın gorunduğu yaştadır. (Moltimer Collins) Kadın peşinde koşmanın zararı yoktur. Zararı veren onları yakalamaktır. (Jack Davies) Bir suru erkek başarısını ilk karısına borcludur. İkinci karısını da başarısına. (Jim Backus) Kadına inanan, kendini aldatır. İnanmayan da kadını aldatır. (Cin Atasozu) ALINTIDIR.