Hepinize selamlar değerli Türk Hack Team üyeleri,
Kali Linux 2020.3 sürümünü kullanıyorum. Dünden beri en yukarıdaki panel, toolbar veya top bar diye isimlendirilen kısım kayıptı. Üst panel,
Masaüstü>Sağ Tık>Applications>Settings>Panel yolu ile normalde açılıp kapatılabilir.
Fakat bu yolu deneyince de
Kod:
org xfce panel was not provided by any .service files
diye bir hata alıyordum.
Nasıl oldu, niye oldu gram fikrim yoktu ama ne kadar çalışırsam çalışayım geri getiremiyordum. İnternette epey bir araştırma yaptım ama geri getirmeyi gösteren hiçbir kaynak yoktu. Sonunda bir ingilizce kaynaktan gördüğüm yolu denedim ve cidden işe yaradı. Şimdi sorunu yaşayanlar için çözümünü yazıyorum:
(Panel, yukarıdaki resimde gördüğünüz bölüm)
Not: Resimli şekilde sizlere göstermek isterdim ancak problemi çözdüğüm için artık bu hatayı almıyorum. O yüzden göstersem de anlaşılmaz tam olarak.
Sırasıyla aşağıdaki kodları root dizininde açtığımız terminale giriyoruz:
Kod:
1: xfce4-panel --quit #Bu komuttan sonra panel hatası vermesi normaldir.
2. ps -aux | grep xfc
3. pkill xfconfd
4. rm -rf ~/.config/xfce4/panel
5. cd .config/xfce4/
6. ls
7. rm -rf panel
8. cd
9. rm -rf .config/xfce4 /xfconf/xfce-perchannel-xml/xfce4-panel.xml
10. xfce4-panel
Evet tüm yapacaklarımız bu kadar. Kaynak olarak aldığım videoyu aşağıya bırakıyorum. Umarım hatayı yaşayan arkadaşlar için yararlı bir rehber olmuştur.
Kaynak Video:
YouTube
Linux Kali Kayıp Panel Nasıl Düzeltilir - (org xfce panel was not provided by any .se
Linux0 Mesaj
●67 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Linux
- Linux Kali Kayıp Panel Nasıl Düzeltilir - (org xfce panel was not provided by any .se
-
13-09-2020, 03:16:48