Gokhuyuk'de balıkcılık kadınlardan soruluyor
Bu koyde balıkcılık kadınlardan soruluyor. Kadınlar sabahın erken saatlerinde Suğla Golu'ne acılıp ağlarını seriyorlar. Ekmek paralarını bu yolla cıkaran kadınlar yaptıkları iş icin "ata mesleği" diyor.
foto
Konya'nın Seydişehir'e bağlı Gokhuyuk koyunun balıkcı kadınları dikkat cekiyor. Suğla Golu'ne sabahın erken saatlerinde kayıklarla acılan kadınlar, ekmeğini tuttukları balıkla kazanıyor.
Koy sakinlerinden 53 yaşındaki 3 cocuk annesi Aynur Yıldırım, balıkcılığın ata mesleği olduğunu soyledi. Dort kuşaktan balıkcı olduklarını dile getiren Aynur Yıldırım, "Dedelerimizde balıkcıydı ciftcilik yapacak toprağımız yok sosyal guvencemizde yok gol bizim icin sevdadır umut kapısıdır hayatımızda ayrı bir yeri var. Biz golu sevdik o bize ekmek veriyor. Bu yıl ne oldu bilmem yağ balığı zaten tukendi sazan cıkmıyor levrek, cin capağı ve kadife cıkıyor. Her gun 4 bin metre ağı gole serip topluyorum. 5-6 kilo ancak cıkıyor bu da emeğimizi kurutmuyor." diyor.
Aynur Yıldırım'ın eşi Hasan Yıldırım(60) ise "Ben babamın yanında cocuk yaşta balığa giderdim. 6 torunumuz var balık olmadı mı ac kalırız. Haftanın her gunu sabahın erken saatlerinde kalkıp gole acılırız. Hayat muşterek bu yuzden kadınlarımızda yıllardır bu işi bizimle birlikte yapıyor." diye konuştu.
kaynak:
http://yenisafak.com.tr/Aktuel/Defau...&i=393555&k=b4
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Burda balıkcılık kadınlardan soruluyor
-
13-09-2019, 22:04:50