TikTok?un Amerikalı CEO?su Kevin Mayer istifa ettiği açıklandı. Eski Disney yöneticisi olan Mayer mayıs ortasında göreve gelmişti. Yani daha 100 günlük bir CEO idi. TikTok?un genel müdürü Vanessa Pappas?ın geçici başkan olacağı bildirildi. Çalışanlara vade mektubunda Mayer şöyle dedi;
?Son haftalarda siyasi ortamın sert bir şekilde değişmesiyle, kurumun ihtiyacı olan yapısal değişiklikleri ve bunun benim soyunduğum küresel rol için anlamını derinlemesine düşündüm ve şirketten ayrılmaya karar verdim.?

Bildiğiniz gibi Çin ile ABD hükümetinin arası pek de iyi değil ve TikTok, iki hükümet arasındaki gerilime kurban giden son şirket konumunda. ABD Başkanı Trump, TikTok?u ulusal güvenlik tehdidi oluşturmakla suçlarken, TikTok?un ABD operasyonlarının ABD?li şirketlerce satın alınması; aksi takdirde uygulamanın ABD?de yasaklanması ile ilgili bir karar dahi imzaladı.
Son dönemde ABD ile TikTok arasında yaşanan gerginliğin, Mayer?in çalışma hayatına da olumsuz yansımış olabileceği konuşuluyor. ABD?nin TikTok?un ABD?deki operasyonlarını devretmesi için yaptığı baskı, Mayer?in çalışma hayatını da etkiledi diyebiliriz. Microsoft ve Oracle, TikTok?un operasyonlarını satın almak için girişimlere başladı bile.