Merhaba TürkHackTeam Üyeleri.
Bu Konumda Sizlere Wordpress Tabanlı Bir Sitenin Temasının Nasıl Bulunabileceğini Göstereceğim.

Konu İçeriği
➤ Site İle Wordpress Temasını Bulma
➤ Manuel Olarak Wordpress Temasını Bulma

Site İle Wordpress Temasını Bulma
Wordpress altyapısına sahip bir web sitesinin kullandığı tema bu işi hazır yapan web siteleri tarafından öğrenilebilir. İnternette bu işi yapan pekçok site bulunmakta lakin ben size bu siteyi öneriyorum. Bu siteye girip karşınıza çıkan yere temasını öğrenmek istediğiniz web sitesinin alan adını yazın ve arama butonuna tıklayın. Akabinde ise site size yazdığınız sitenin kullandığı temayı ve tema ile ilgili ayrıntıları karşınıza çıkaracaktır. Bu site ile birçok wordpress sitenin temasını bulabilirsiniz. Ama bazen site sahiplerinin temanın kodları ile veya kodların bulunduğu dizin ile oynama yapmasından dolayı sitenin temasını bulamıyor veya doğru bulmuyor. Ufak bir ihtimal de olsa sitenin temayı bulamama gibi bir olasılığı vardır.

Manuel Olarak Wordpress Temasını Bulma
Wordpress sitenin tema ismini öğrenmek için temanın kaynak kodlarını incelemeniz gerekir. Kaynak kodları içerisinde yeralan birkaç dosya uzantısı ile sitenin temasını bulabilirsiniz.

»Öncelikle temasını bulmak istediğimiz wordpress sitesine giriyoruz ve sitenin kaynak kodlarını görüntülüyoruz.

»Sonra CTRL + F tuş kombinasyonu ile tarayıcıdaki bul özelliğini açıyoruz.

»Daha sonra ise bulma yerine /themes kelimesini yazıyoruz. Ve görmüş olduğunuz gibi "www.siteismi.com/wp-content/themes/temaismi" şeklinde sitede temanın bulunduğu dizin gözüküyor. Benim örnek olarak kullandığım sitenin teması twentynineteen temasıymış.

Elde ettiğiniz temadan emin olmak için Google da "Temaismi WordPress Theme" şeklinde bir arama yaparak sitenin görüntüsünü ve internette bulunan tema ile alakalı resimleri karşılaştırabilirsiniz.

Okuduğunuz İçin Teşekkür Ederim.
Esenlikle Kalın..
Saygılarımla:Smiley1021: