[COLOR=rgb(184, 49, 47)]Web Master Nedir ve Kimlere Denir ?[/COLOR]

"Web Master'ın" Türkçe Karışılığı "İnternet Uzmanı" Anlamına Gelmektedir. Web Master İnternet Üzerindeki Teknik ve Detaylı Bilgisiyle Ön Plana Çıkmaktadır. Web Master Web Sitesi Geliştiren Kişilere Denir. Web Masterlar Bir Web Sitesinin İçeriğini, Organizasyonunu ve Suncusunu İleri Düzeyde Yani Uzman Şekilde Yapabilen Kişilere Denir. Web Master'ın Tarihçesinden Bahsedip Sonra Web Master Hakkında Detaylı Bilgilere Geçelim.

Web Master Kelimesi İlk Olarak 90'lı Yılların Sonuna Doğru Kullanılmaya Başlanmılmıştır. İnternet O Yıllarda Şuanki Kadar Gelişmiş Ve Yaygın Bir Durumda Olmadığı İçin Web Master Sadece Web Sitesi Kuran Ve Bu İnternet Sitesinin İçeriklerini Düzeneyen ,Bakımını Yapan Kişileri Tanımlamak İçin Kullanılmıştı.
Şimdi Kaldığımız Yerden Yani "WEBMASTER" Hakkında Detaylı Bilgi Vermeye Devam Edelim.

Web Master'ı Tek Bir Kelimede Bütünleştirecek Olursak "Web Sitesi Geliştiren Kişidir" Web Masterlar Bir Şirkete ,Kuruma Yada Bir Kuruluşa Bağlı Olarak Çalışabilirler Yada Ücretsiz, Gönüllü Olarak Çalışabilirler Burada Gönüllü Olarak Çalışanlar Farklı Bir İsimle Nitelendirilmektedir Ve Bunada "Webservant" Denir

[COLOR=rgb(184, 49, 47)]Webservant nedir?[/COLOR]

Webservant Bu İşi Yani WebMaster'lık İşini Ücrestsiz , Gönüllü Bir Şekilde Yapanlara Denir.
En Çok Karıştırılan Şey Şüphesiz Web Masterlıkla Web Tasarımcılıkdır İkisininde Birbirine Benzer Tarafları Vardır İlla Ama Aynı Şey Değillerdir Şimdi Buraya Alıntıladığım Yazıyı Koyuyorum Bu Yazıda Farklarını Anlarsınız;
Web tasarımcısı web sitesinde sunulacakların ziyaretçiye sunulacağı ortamı görsel olarak hazırlar. web tasarımcısı programcının kodlar içinde nasıl hareket edeceğinden biraz anlar ise programcının kolay bi şekilde bu alanda hareket edebileceği alanlar oluşturabilir, bu da verimli bir iş süreci ortaya çıkarır. Çünkü kod yazan programcı ister istemez tasarımı yapan arkadaşın html kodlarını sıfırdan yazacak kadar değiştirmek zorunda kalır.

web tasarımcısı tamamen tek başına bir web sitesi ortya çıkarabilir. çıkardığı web sitesinde takılacağı tek nokta ziyaretçiyle etkileşime girmektir. İşte burada programcının işi başlar. programcı ziyaretçiden gelen form bilgilerini gerektiği şekilde işleyecek kodları hazırlar ve bu kodlar ziyaretçiye tekrar bir web sayfası olarak geri dönecektir.

Yukarıdakinin benzeri şekilde de programcı arkadaşta bir miktar tasarım bilgisine sahip olmalıdır. Çünkü işlenen her bilginin tekrar ziyaretçiye geri döndürüleceği sayfalar tasarımcının yaptığı dizaynlar dışında sayfalar oluşmasına da sebeb olabilir.

Bu nokta da tasarım yapan veya kodlama yapan kişilerin ortak dili html dir ve her ikisi de html e hakim olmalıdırlar. İşi bilen her programcı da bir miktar tasarım becerisi vardır. Aynı şekilde tasarım yapan tecrübeli arkadaşlarda web için nasıl tasarım yapacaklarını bilirler. Her tasarım web sitesi olarak hayat bulmayabilir. Bu yüzden webin kuralları yazılmamış bir tasarım şablonu vardır esasında.

Lafı fazla uzattık. Kısacası web tasarımcısı sayfaları hazırlar. Web programcısı bu tasarım içinde, ziyaretçinin etkileşime gireceği ortamları hazırlar. Aradaki fark bundan ibarettir.
Şimdi Web Master Olmak için Bilmeniz Gerekenleri Bir Kaç Madde İle Kısaca Yazıcam:

[COLOR=rgb(184, 49, 47)]1-) İnternet Siteleri Hakkında Bilgi Sahibi Olma[/COLOR]
Zaten WebMaster Olmak İçin En Önemli Şey Budur Web Siteleri Hakkında Bilgi Edinmek İçin Bir Çok Makale Ve kaynak Bulabilirsiniz Bunlara Ek Olarak Konu Sonuna Bu Maddeleri Yani Nereden Ve Nasıl Öğrenebiliceğiniz İle İlgili Kaynakları Bırakıyorum Konu Sonuna Bakmayı Unutmayın.

[COLOR=rgb(184, 49, 47)]2-) Programlama[/COLOR]
Bir Web Master'ın Bilmesi Gereken En Önemli Şeydir Bir Web Programlama Dili Konu Sonuna "Html Eğitim Setini" Bırakıcam
Sonuncu Maddeyi Yazıyorum Ben En Temellerini Yazıyorum Tabiki Araştırın Ve Kendiniz Araştırarak Daha Detaylı Öğrenmeye Bakın

[COLOR=rgb(184, 49, 47)]3-)Web & Grafik tasarımı[/COLOR]
Bir Web Master Olmak İçin En Gerekli 3 Şeyi Yazdım Konu Sonuna Tekrardan 1,2,3, Diye Öğrenebileceğiniz Kaynakları Bırakıcağım Tekrardan Söyleyeyim
Bu Kısım Tamamen kendi Görüşümdür Web Master Olmak konusunda
İlk Olarak Değinmem Gereken Yer Web Master Olmak İstiyorsanız Yukarıda Yazdığım 3 MADDEYİ İYİCE KAVRAYIN Çünkü Onlar En Temelleridir Bunların Yanı Sıra Kendinizi Özgür Hissedin Hergün Yeni Şeyler Öğrenmeye Bakın Bunun İçin Güzel Bulduğum Bir Sözü Buraya Bırakıyorum

Kod:
Hayalden Çizime, Çizimden Uygulamaya..
Burada da Belirtilmiş Zaten Hayallerinizdeki Şeye Herzaman Ulaşmaya Çalışın Bunun Konumuzla Alakası Ne Diye Soranları Kitap Okumaya Davet Ediyorum Yanı Sıra Ö.m Atın Kitapta Önereyim Size Web Masterlık Kolay Değildir Araştırmaktan Geçer Herşey Araştırın Ve Dha Fazla Araştırın.
[COLOR=rgb(184, 49, 47)]Buraya Kadardı Tüm Konu Eğer Size Yararı Olmuş İse Ne Mutlu Bna Herkese İyi Forumlar [/COLOR]