Hepinize Selamlar Değerli Üyeler,

Instagram stalk uygulamalarındaki "Profil Resmi'ni İndir" kısmından indirilen profil resimleri genelde 600*600 piksel oluyor. Gizli hesapların profil resimlerini yakınlaştırıp inceleseniz bile fotoğrafın kalitesi düşük olduğundan dolayı bir şey anlaşılmıyordu. Ben de bundan dolayı böyle bir Python uygulaması yaptım. Şu anki kullanıcı dostu haline getirmemden dolayı yapması yaklaşık 1-2 gün aldı. Lafı uzatmadan uygulamaya geçelim.

Özellikler:
-Profil Resmi Kaydedici
-Hikaye Kaydedici

Not: Linux'ta ve Windows 7 sürümlerinde sorunsuz çalışıyor.

Öncelikle uygulamamızı Linux'a yüklemek için şu kodları kullanıyoruz:
Kod:
git clone https://github.com/Dolyetyus/ppApp-2020

Böylece dosyaları bilgisayaramıza indirmiş olduk

Kod:
cd ppApp-2020
Komutu ile klasöre giriş yapıyoruz. İsterseniz klasör içindeki "READ ME" dosyasını okuyabilirsiniz. Bunun için şu komutu kullanmanız gerekmektedir:
Kod:
cat READ\ ME

Dosyaları yükledikten sonra -eğer yüklü değilse- gerekli kütüphaneleri kurmak için aşağıdaki kodları kullanıyoruz:
Kod:
pip install -r requirements.txt

Bu komutlar ile ihtiyacımız olan python kütüphaneleri yükledik veya güncellemiş olduk.

1- PROFİL RESİMLERİNİ KAYDETME

Buradan sonra:
Kod:
python3 ppApp.py
komutunu kullanarak uygulamayı çalıştırabiliriz. Ben rastgele bir kullanıcı adına sahip birisinin profil resmini deneme amaçlı bu uygulamayı kullanarak indirdim. Kullanması zaten basit olduğu için çok ayrıntıya girmeyeceğim.

Bakalım gerçekten uygulama vadettiği gibi profil resmini Full HD indirmiş mi. Bunun için yapmamız gereken dosyaların bulunduğu klasörü açmak, çünkü resim oraya indirildi.

Yukarıda gördüğünüz gibi Full HD çözünürlükteki profil resmini JPG formatında kaydetmiş.

Fakat her kullanıcının profil resmine Full HD olarak erişim sağlayamayız. Bunun sebebi İnstagram ile birlikte benim bu resimleri elde etmek için kullandığım servistir. Böyle bir durumda uygulama yine de resmi indirecek fakat bir uyarı mesajı da verecektir. Bu hesaplardan birisi de TürkHack Team'in resmi instagram hesabıdır.

[Örnekte de görüldüğü gibi uygulamanın @official_tht isimli instagram hesabının profil resminin indirildiğini ama Full HD olmadığını söyledi. Bakalım çözünürlük ne durumda.

Gerçekten de çözünürlüğün çok düşük olduğunu görüyoruz. Pekala şimdi 2. özelliğimiz olan hikaye indirme kısmına geçelim.

2- HİKAYELERİ KAYDETME

Evet, ana menüden "2"ye basarak hedefteki kullanıcının son paylaştığı hikayeyi indirebiliriz. Normalde o an görünür durumdaki tüm hikayeleri indirmek isterdim ama göründüğünden daha karışık bir kodlama gerekti o kısım için. Benim de başka işlerim olduğu için şimdilik fazla uğraşmak istemedim.

Hikaye indirmek isterseniz hikayenin formatına ve hesabın açık olup olmadığına dikkat etmeniz gerekir. Hesap kapalıysa uygulama çalışır gibi görünür ama hiçbir şey indirilemez. Aynı şekilde video formatındaki bir hikaye'yi resim olarak indirmeye çalışırsanız dosya iner, ama açılmaz. Aynı durum tam tersi için de geçerlidir.

Ben deneme amaçlı Cristiano Ronaldo'nun hikayesini indirdim.

Evet, hikaye indirildi yazıyor. Bakalım resmin durumu ve çözünürlüğü nasıl. Bunu öğrenmek için yine indirilen hikayeyi dosyanın içinde bulacağız.

Yukarıdaki resimde de gördüğümüz üzere çok yüksek bir çözünürlükle hikaye indirilmiş. Hikayenin çözünürlüğü, sahibinin paylaşımına göre değişir. Buradan hesap sahibinin çok üst model bir telefon kullandığını görebiliriz.

SONUÇ

Evet değerli forum kullanıcıları, umarım bu uygulama işinize yarar. Özellikle "Stalker'lar" için çok kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Tabiki de bu haliyle kalmayacak, geliştirmeye açıktır. Hatta direkt olarak sizin konuya yazacağınız öneriler ve düzeltmeler sayesinde geliştireceğim. Şimdilik benden bu kadar. Hepinize iyi günler diliyorum.

GitHub Linki: TIKLA