Kadın ve erkek bir elmanın yarısı gibidirler. Bir başlangıc zaman icinde insan doğası gereği surekli birlikteliğe donuşur, tabii ki elmanın diğer yarısı bulununca… Peki gunumuzde ne değişti?

Kadın ve erkek bir elmanın yarısı gibidirler. Bir başlangıc zaman icinde insan doğası gereği surekli birlikteliğe donuşur tabii ki elmanın diğer yarısı bulununca. Bu da doğru kişiyi bulduğun da kendiliğinden gelişen bir surectir.
Peki, gunumuzde ne oldu da bu denge bozuldu? Sadece kızlar ilişkinin sonunda evliliğin doğal olduğunu duşunurde erkekler gunubirlik yatak ilişkisinde ısrar eder hale geldiler.
Bircok kadının artık ekonomik gucunu elde etmesiyle ilişkilerinde seyri değişti demeyin sakın bu fikre kesinlikle katılmıyorum. Cunku kızlar hep aidiyet duygusunu yaşamak ister. Evin de cocuğunun buyumesini izler, kocasıyla dertleşmek paylaşmak ister. Hastalıkta sağlıkta onu seven koruyan kocasına dayanmak ister. Gercek erkekte soyunun devamını sağlayan cocuklarının annesini kendi yanında dimdik duran akıllı bakımlı guzel bir kadın ister. Hastalıkta sağlıkta guven icinde oda karısına evinin gercek direğine yaslanmak ister. Yaş ilerledikce yanında bir yoldaş ister insanoğlu…

Bunların hepsine katılıyorsak neden sevgiye dayalı samimi gercek birliktelikler azaldı?

Belki erkekler şımardı. Kızlar kolayca onların isteklerini yerine getirmeye başladılar. Ne dersiniz? Ozeleştiriye hazır mısınız?

Nasıl istekler bunlar?
Adamlar yemeğe cıkalım dediklerinde kızlar hemen tamam demeye başladı. Dişiler sana ayıracak vaktim yok yerine herkese vakit ayırmaya başladılar. (Maksat gonul kırmamak olsun diye belki)
Hatırlayın eskiden akşam dışarı cıkmak icin adamlar dort donerdi ama kızlar reddederdi ya da bunun icin bir sure gecmesini isterlerdi. Şimdi yasaklar yok bu da kolay elde edilmeye yol actı. Ama unutmayın ki yasaklar cekicidir. Bu cekiciliği bozmuş olabilir misiniz?

Peki sonra?
Sonra erkeklerin akıllı oyunu ile hemen yemeğe cıkan kıza teklif edilecek ikinci konuya gelindi. Yatak! İlk gun yemeğe cıkan ile ikinci gun yatılması istendi. Bunu yaptıkca onlar yemek sonrası aynı gun istediler, biraz daha devam edince şimdilerde yemeğe, konuşmaya gerek kalmadan ilk soruları bu oldu.
Peki, bu gunumuz erkeklerine ne oldu? Onlar bunu zaten hep istiyorlardı, onlara hic bir şey olmadı. Bu sureci başarı ile kontrol eden kızlarımız aceleci oldu.
Ulaşılamayan caziptir kızlar, bunu asla unutmayın.

Ama bunlar cok can sıkıcı, hep kızların kabahati mi?
Evet, eskiden arkadaşının eski sevgilisine bile bakmazken şimdi birbirlerinin sevgililerini ayartmaya calışıyorlar. Onlar birbirlerini paralarken erkekler galipleri paylaşıyor.

Bu durumda kızlar salak durumuna duşmuyor mu?
Ben o kadar sert bir kelime kullanmazdım. Daha cok kızlar rollerini karıştırmaya başladı diyebilirim.

Yani erkekleşiyor muyuz?
Cok cirkin bir cumle sevmedim. Erkekleşiyorsanız o vakit niye erkek arıyorsunuz? Bunlar trend laflar sakın medyanın,belki erkeklerin numarasına gelip kendinizi kandırmayın. Yok, oyle bir şey tam kadınsınız sadece yalnız yaşamanın verdiği bir guvenle her işi yapabileceğinizi zannediyorsunuz. Yapmayın siz kızsınız kız gibi davranın.

Peki, ne yapacağız?
Kız gibi derken…
Kız gibi naif, kibar, kırılabilecek cok değerli bir taş edası ile durun. Hem ağırlığınızı gosterin hem de bu kadar guzel, kırılgan bir şeye el surmekten cekinsinler. Sizi korumak, sevmek gerektiğini anlasınlar.

Hayat muşterek ben de oderim.
Bunu asla yapmayın. Kocanız ya da nişanlınız olmayan bir erkeği asla sırtlamayın. Hele ki bir yemeğe cıktın adam yok kartımı unuttum yok para almadım diyorsa o adamdan canavar gormuş gibi kacın.

Unutmuş olamaz mı? Hayat muşterek değilmi?
Ne muşterek hayatı? Adam senin neyinle muşterek. Kocan mı? Mantığa bak boyle yapa yapa zaten… Bırakın biraz adamlar centilmen olsunlar. Senin peşinde koşup, hayatına girmeye calışırken sana bir yemek ısmarlayamıyorsa, senden alıyorsa. O adamı bırak gitsin ya hayatı boyunca boyle olacaktır ya da o kadar cok kızla cıkıyordur ki artık ilk goruşmelerde para odemek istemiyordur. O zaman bu adam ne istediğini bilmiyordur. Kacin. Bu bir kadına saygıdır. Zamanı gelince zaten kadın bunu bir şekilde telefi eder. Bu kadar verici varlıklar olarak bundan hic şupheniz olmasın. İlişkiler de samimiyet ve ciddiliktir bunlar. Ben gunubirlik ilişkilerden soz etmiyorum ciddi olması gerekenlerden konuşuyorum. Kabul gorur veya gormez bu benim duşuncem.

Erkekler sizce kızların isteklerini kolayca yerine getirmeye başladılar mı?
Bilmem bu konu konuşuluyor mu? Kızlar ne istediğini biliyor mu, erkekler acaba bu kız ne ister diye duşunuyor mu? İlişkiler erkeklerin istekleri kızların bunu hemen yapması veya yapmaması etrefinda donmuyor mu, bana mı oyle geliyor?

Acaba kızların onceliği evlilik, erkeklerinki eğlence mi?
Bak işte bir yanılgı daha… Nerden biliyorsunuz herkesin onceliğini? Kızların hepsi evlenmek istiyor, erkeklerin hepsi eğlence peşinde duşuncesinden vazgecin. Şu an sorunumuz kaliteli, guzel ilişkilerin bile bitmeye yuz tutması. Evlilik doğal bir surectir, her şey yolunda giderse zaten bunu istersin. Once seviyeli ilişkilerimizi geri kazanalım…

Nasıl davranmalıyız?
1. Anahtar Kelime: Dunya değişiyor
Peki, ne yapalım şimdi?

Hicbir şey. Doğal olun. Sizi kullanmak isteyen adamlardan uzak durun. Klişelere inanmayın. “Guzelsin akıllısın ama ben henuz ciddi bir beraberliğe hazır değilim.” soyleminde ki adamlardan uzak durun. Madem hazır değilsin niye peşimden koşuyorsun?
Aşkınızdan hasta oldunuz ama adam ilgisiz yine bırak gitsin sen ustune duştukce şımaracak daha da uzaklaşacak bir geleceğin zaten olmayacak. Niye kendini hala kucuk duşurmeye uğraşıyorsun. Zorla guzellik olmaz. Demek ki sana uygun biri değil.
Evli adam en tehlikelisi o macera peşinde heyecanlanırken sen ikinci kadın ve adamın lutfen verdiği kırıntılarla gencliğini heba edeceksin. Niye değer mi? Aşığım saflığını bırak o sana Âşık olsa evli kalmazdı. Karısı boşanmıyor. Ailesi kabul etmiyor. Cocuklarını bırakamıyor. Toplum ne der? Bir suru yalan ya senin ailenin utancı. Senin geleceğin. Senin ruh sağlığın. Ya senin annenin babanın kızı bak kim daha cok inciniyor.
Paniklemeyin, korkmayın bir yerlerde diğer yarın seni bekliyor ama sen gozunu kapatırsan gercek aşkı da kacıracaksın.
Kendi değerinizi bilin, saygınızı koruyun. Size bu şekilde davranmayanları hayatınıza almayın.
Butun bunları yaparken şımarık olmayın, burnunuzu kaf dağından alın bir aşağı indirin. Erkeklerle Âşık atmayın derim. Siz doğanın en guzel, en cok ozelliğe sahip varlıklarısınız. Tanrı erkeği daha guclu, kaslı, uzun yarattı ki sizi korusun, size baksın, sizi sevsin. Doğaya karşı gelmekten vazgecin.

Alinti