Yeni bir haftaya tutku nesnesi ayakkabılarla başlamaya ne dersiniz? Belki de hafta sonu uzun zamandır istediğiniz ayakkabıları aldınız. Şuanda ayağınızda ve onlara bakıp mutlu oluyorsunuz.
Evet, kadınlar alışveriş yapmayı cok sever ama en cok ayakkabı almayı. Her yeni kıyafet icin mutlu olabiliriz ancak yeni ayakkabının mutluluğu diğerlerine benzemez. “Vitrinde bir ayakkabı gordum, Âşık oldum” cumlesini yalnızca kadından duyabilirsiniz. Aynı modelde ama farklı renklerde ayakkabıları yalnızca bir kadının dolabında gorebilirsiniz. Evet, kadınlar ayakkabıları sever.
Peki, kadınlar neden ayakkabı sever? Eğer bu soruyu bir erkek soruyor olsaydı verilebilecek en guzel cevap şu olmalıdır: “Ayakkabı sevmezsem neyi seveceğim?” Bu esprili yaklaşımla beraber bilimsel olarak da kadınların detaylara onem veriyor olması tutkumuzun kanıtı.
Kadınlar ince detaylı sever, yuzeysel değildir. Cantası ve ayakkabı mutlaka birbiriyle uyumlu olmalıdır. Uyum planına kemer ve diğer aksesuarlar da dÂhil edilir. Asla ama asla bir ayakkabı diğerine benzemez. Birinin topuğu 10 puntodur diğerinin 20. Bir de sezon sonu indirimi varsa o ayakkabıyı almak icin bin turlu sebep bulunabilir. Bahane değil sebep. Cunku bir tutkudan bahsediyoruz.
Turkiye'nin elektronik muzik sanatcılarından biri (hani şu değişim ruzgarlarına kanatlarını acan muhteşem kadın) bir roportajında “her hangi bir kıyafet yuksek topuklarla parti kıyafetine donuşebilir” demiş. Cok doğru soylemiş. Biz kadınlar her ortama uygun giyinebilmek, tarzımızla fark yaratmayı severiz. Bu durumlar icin en buyuk kurtarıcımız ayakkabılardır. Babet giyer şeker kız oluruz, sandalet giyer ozgur ruhlu kız oluruz. Bunu yalnızca biz anlar, biz hissederiz.
Erkekler kadınlarla beraber alışverişe cıkmayı sevmezler. Genelleme yapmaktan cekinmiyorum cunku siz de biliyorsunuz ki sevmiyorlar. Olur da bir erkeği ikna edip alışverişe beraber cıkarsanız “bunun aynısı evde var, neden alıyorsunuz ki?” diye sorabilir. Acıklama yapmaya calışmak tam anlamıyla zaman kadındır. Ne demişler? Erkekler marstan, kadın venusten. Farklı gezegenlerin insanları ayakkabı konusunda hem fikir olabilir mi? Olamaz. Bu nedenle kulaklarınızı kapatıp, en buyuk tutkunuza ulaşmış olmanın keyfini cıkarın.