
Yavaş yavaş hayatımızın her alanında karşılaşmaya başladığımız bir para turu olan kripto para denilince akla gelen para birimi Bitcoin’dir. Fakat isim kullanıcılar benzerliği ve kokeninden dolayı kullanıcıların da aklını karıştıran bir kripto para birimi daha var: Bitcoin Cash. Peki, Bitcoin Cash nedir? Bitcoin ile aralarında ne gibi farklar vardır?
Aslında başlıca amac dijital dunyanın hızını yakalamak. Bitcoin kripto para birimi uzerinden yapılan alım satım işlemleri blockchain isimli bir dijital defter uzerinden onaylanarak yapılıyor. Fakat Bitcoin uzerinden işlem yapan kişi sayısı artınca, yapılan işlemlerin hızı epey duşmeye başladı ve cozum olarak Bitcoin Cash isimli yeni bir kripto para birimi uretildi. Sizin icin Bitcoin Cash hakkında bilmeniz gereken tum detayları acıkladık.
[h=2]Bitcoin Cash nedir?[/h]

Bitcoin uzerinden işlem yapan kullanıcısı sayısı arttıkca, blockchain yeterli gelmemeye başladı ve bu nedenle 2017 yılında Bitcoin’den ayrı olarak Bitcoin Cash isimli yeni bir kripto para birimi oluşturuldu. Bitcoin Cash, kripto para borsalarında kısaca BCH olarak gosterilir. Bitcoin sistemindeki bloklar 1MB kapasitede işlem yapabilirken, Bitcoin Cash sistemindeki bloklar 8 MB kapasitede işlem yapabiliyorlar.
Bitcoin bloklarının 1 MB işlem kapasitesi sahip olmasının nedeni guvenlik endişesiydi fakat kullanıcı sayısı giderek artınca bu kapasite yetmedi ve blockchain uzerinden Bitcoin Cash uretildi. Bitcoin Cash, Bitcoin’e gore cok daha hızlı işlem yapma kapasitesine sahip. Boyle bir hıza sahip olduğu icin kısa surede en cok işlem yapılan kripto para birimlerinden biri olması gayet doğal.
[h=2]Bitcoin Cash’in Bitcoin’den ne farkı var?[/h]

Bitcoin Cash en yeni ve guncel kripto para birimidir. Bitcoin blok limiti 1 MB, Bitcoin Cash blok limiti ise 8 MB. Bitcoin SegWit protokolunu kullanır, Bitcoin Cash kullanmaz. Bitcoin Cash cok daha hızlı ve cok daha ucuzdur. İlk bakışta, eğer uzman değilseniz, aradaki farkı tam anlamayabilirsiniz ama para birimleri uzerinde işlem yapmaya başladığınız an, aradaki farkı anlayacaksınız. Bitcoin blok limiti yalnızca 1 MB, maksimum 2 MB, işlem kapasitesine sahipken Bitcoin Cash blok limiti 8 MB işlem kapasitesiyle, yapılan işlemleri hissedilir bir şekilde hızlandırıyor. Yani Bitcoin ağı saniyede en fazla 7 işlem yapabilirken Bitcoin Cash ağı bundan onlarca kat fazla işlem yapabiliyor.
Bitcoin SegWit protokolunu kullanırken Bitcoin Cash ise SegWit protokolunu sisteminden tamamıyla cıkarmış durumda. Bu sayede bu protokol tarafından hicbir şekilde yavaşlatılmıyor. Tum bu kapasite hızı ve SegWit protokolunu cıkarmış sistemi sayesinde işlemlerin maliyeti de oldukca azalıyor.
Bitcoin Cash, bugune kadar cıkan kripto para birimleri arasında en yeni ve guncel olanı. Bu da kullanıcıların Bitcoin Cash’e ilgi duymasını sağlıyor. Populerleşen ve gunluk işlem sayısı artan Bitcoin Cash uzerinden Bitcoin’e gore cok daha fazla ve surpriz kazanclar elde edebilirsiniz. Tabii ki bu sistemi ne kadar iyi bildiğinize bağlı olarak değişir.
[h=2]Bitcoin Cash Madenciliği Nasıl Yapılır? [/h]

Bitcoin Cash, Bitcoin’den farklı bir kripto para birimi olsa da Bitcoin blockchain uzerinden işlem gormektedir. Bu da sistem guvenliği ve devamlılığı icin onemli bir detaydır. Bitcoin Cash madenciliği yapmadan once tıpkı Bitcoin madenciliğinde olduğu gibi ilk once kendinize bir sanal cuzdan oluşturmalısınız.
Tıpkı Bitcoin madenciliğinde olduğu gibi Bitcoin Cash madenciliğinde de ilk şart, kripto para madenciliği icin ozel uretilmiş olan bir ASIC cihaza sahip olmaktır. Madencilikte oluşturulan blok başına kar sağlandığı ve Bitcoin Cash blokları 8 MB olduğu icin Bitcoin madenciliğinden farklı olarak cok daha fazla işlemci gucune ve enerjiye ihtiyacınız olacak.
Bitcoin Cash madenciliğini kendi başınıza ya da bir madenci havuzuna dahil olarak yapabilirsiniz. Cok daha fazla işlemci gucune ve enerjiye ihtiyac duyacağınız icin eğer yeterli teknik ekipmanınız yoksa sizin icin en iyisi bir madenci havuzuyla beraber calışmak olacaktır. Boylece cok daha fazla blok ureterek daha fazla kar elde edebilirsiniz.