Bu guvenlik şirketinde calışan guvenlik uzmanları, en az 1 milyar Android telefonun saldırılara acık olduğunu belirtti. Uzmanlar, Snapdragon işlemcilerinde 400’den fazla guvenlik acığının var olduğunu soyledi.
Check Point, bu araştırmaya ilişkin yayımladığı raporda Snapdragon işlemcilerinin Android tabanlı bir telefonun casusluk aracına donuşturulmesine istemeden de olsa neden olabildiğinin altını cizdi. Kotu niyetli kişiler, virus iceren videoları veya viruslu uygulamaları indiren kullanıcıların telefonlarına mudahale edebiliyor.
Bu saldırıyı gercekleştiren bir kişi, mağdurun akıllı telefonunu yanıt veremez hÂle getirebilir. Ayrıca bu telefonda yer alan fotoğrafları, videoları ve iletişim bilgileri gibi onemli olan butun icerikleri kalıcı olarak kullanılamaz hÂle de getirebilir ve bu kişinin konumunu tespit edip onu dinleyebilir.
Boylesine tehlikeli olan yazılımlar tamamen gizlenebiliyor ve kaldırılamaz bir yazılıma donuşturulebiliyor. Kullanıcıları bu bilgiler eşliğinde uyaran Check Point, tespit edilen guvenlik acıklarını kamuoyu ile paylaştı: CVE-2020-11201, CVE-2020-11202, CVE-2020-11206, CVE-2020-11207, CVE-2020-11208 ve CVE-2020-11209.
Qualcomm, Check Point tarafından yayımlanan rapor hakkında konuştu. ABD merkezli firma, guvenlik acıklarının tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması icin ozverili bir şekilde calıştığını soyledi. Qualcomm’a gore şu an istismar edilen herhangi bir guvenlik acığı yok.
Check Point, Snadpragon işlemcilerinin dunyada yaygın olduğunu aktardı ve ABD’de vazgecilmez bir işlemci olarak tanımlandığını da sozlerine ekledi. Guvenlik firması, Snapdragon işlemcilerinin dunya capında yuzde 40, ABD’de ise yuzde 90 oranında bir pazar payına sahip olduğunu iletti.