Bu yılın son ceyreğinde yayımlanması planlanan yazılım guncellemesi ile saatlerimiz yuzde 20 daha hızlı calışacak. Bununla birlikte ana ekrandaki seceneklere erişmek icin bazı kolaylıklar sağlanacak. Akıllı saatler icin tasarlanan diğer işletim sistemlerine karşı daha iyi olmak isteyen Google, buyuk değişiklikleri bu sonbahar ayları icerisinde getirecek.
Analistlerin sağlamış olduğu detaylara gore bu yenilikler Qualcomm’un yeni Snapdragon Wear 4100 ve 4100+ işlemcilerini destekleyecek.
Performans iyileştirmeleri dışında saatlerin arayuzlerinde de değişiklikler olacağı soyleniyor. Wear OS’in en cok eleştirilen yanlarından biri arayuzunun karmaşık olmasıydı. Bu sorunun onune gecileceğini umuyoruz.
Wear OS işletim sistemi, Android 10 guncellemesini almamıştı. Pie surumunde kalan sistem, Android 11 ile daha cok ozelliğe sahip olacak.
Bu guncellemenin ilk olarak hangi cihazlara geleceği hakkında bir bilgi yok, yine de Google’ın Wear OS’i unutmamış olmasını bilmek guven verici. Fitbit işletim sistemine odaklanılmış iken eski akıllı saatlerin desteği kesilmeyecek.