Google ile yaşanan anlaşmazlıklar sonrası Google servislerini kullanamayan Huawei, kendi servisini geliştirmişti. HMS adını verdiği servis ile birlikte, kullanıcıların en cok ihtiyac duyduğu bircok uygulamalar da hizmete sunulmuştu. Ancak ozellikle Avrupa ve Amerika pazarındaki bircok tuketici, GMS olmadığı icin Huawei’yi tercih etmedi ve bu da satış rakamlarına yansıdı.
Ancak Huawei, arka planda Harmony OS işletim sistemi icin geliştirmelere devam ediyor. Şimdilik Harmony OS icin fazla uygulama geliştirilmemiş olsa da, bu durumun ileriki zamanlarda artacağı kesin. Ancak kullanıcılar, eksik bir işletim sistemine para odemek istemeyecektir. Windows Phone ile gelen akıllı telefonlar Android‘e kıyasla daha kararlı ve hızlı bir deneyim sunsalar da, bircok geliştirici bu işletim sistemi icin vakit harcamak istemiyordu.
7 Ağustos’ta duzenlenen 2020 Cin Bilgilendirme Konferansı’nda Huawei’nin tuketici işletme CEO’su Yu Chengdong, bu yıl icerisinde Harmony OS işletim sistemine sahip bir akıllı saatin geleceğini duyurdu. Buna ek olarak Chengdong gelecekte bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonlar dahil tum Huawei urunlerinin Harmony OS kullanabileceğini belirtti. Eğer Huawei Harmony OS icin kesin bir geciş kararı verirse, tum surecin birkac gun icerisinde halledileceği de belirtildi.
Harmony OS icin yapılan geliştirmeler buyuk oranda tamamlanırken, en buyuk eksilerden birisi de uygulama eksikliği.