Virus onlemleri alınarak gercekleştirilen toplantıda tanıtılan yapay zeka destekli yeni sistem 7 gun 24 saat oğrencilerin, velilerin ve oğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığına ulaşması sağlayacak. Ayrıca kamu kurumlarında ilk kez yaygın yapay zeka tabanlı sanal sistem de kurulmuş oldu. Şu ana kadar da 500 bin kullanıcı ve konuşma olduğu belirtilirken, teknoloji alanındaki calışmaların eğitim hayatıyla sureceğini belirtildi.
Dunyanın cok ozel ve farklı bir durumda olduğunu belirten Bakan Selcuk, zor zamanlara uyum sağlamak ve gereğini yapabilmenin toplumların kabiliyetini gosterdiğini belirtti. Ayrıca salgın doneminde MEB tarafından uzaktan eğitime hızlı ve etkin uyumluluk sağlandığı belirtilirken, dijitalleşme adımlarının cok daha kısa surede yapıldığını belirtti. 5-10 yıllık sureclerde atılabilecek adımların, 5-10 ay icinde yapılması kararlarının alındığı soyledi. Teknolojinin nasıl kullanıldığı değil, onun nasıl eğitime adapte edildiğinin oneminden bahsetti.
MEB Asistan ozellikleri icinde sorulan her sorunun cevaplanabileceğini aktaran Bakan Selcuk, onumuzdeki donemde de daha fazla yapay zeka calışmasının gun yuzune cıkacağını belirtti. Uygulamanın hizmete alınmasıyla birlikte gelecekteki yapay zeka calışmaları da hızlanmış olacak.
Sorulan soruları MEB tarafından yayınlanan bilgi ve belgelerden cevaplayacak olan sistem, guncellemelerle birlikte yeni bilgileri de kullanıcılara ulaştıracak. Cevaplanacak konular arasında burs işlemleri, denklik işlemleri, yurt dışı gorevlendirmeler, yurt dışında yuksek lisans, bakanlık projeleri vb. durumlar yer alıyor.
Uygulamanın CBOT tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirildiği belirtildi. Ayrıca MEB Asistan ve EBA Asistan, meb.gov.tr ve eba.gov.tr adreslerinde, sağ alt koşede yer alan avatara tıklanarak kullanılabilecek.