htc sensation donanım ozellikleri inceleme
HTC’nin, Sensation’ın arkasında, yanlarında ve biraz da on kısmında kullandığı aluminyum kaplama, tek parca metalden elde edilen sağlam bir malzeme olduğu icin, Sensation’ı da guclu ve dayanıklı hale getirmiş. Arkada ayrıca bir cift yumuşak plastik kaplama da yer alıyor. Bu kaplamalar kamera ve flaşları da iyice sararak biraz daha iceride kalmalarını sağlıyor ve soylene gore amacı onlara biraz daha koruma sağlamak. Ama bu sefer de kaplamanın ic kısmında toz ve pislik birikmesine neden oluyor.
Sensation’ın icinde bir microSD card slot mevcut ve icinde de 8GBlık unite var, bu kısma bataryayı cıkarmadan ulaşabiliyorsunuz ama SIM kart icin bataryayı cıkarmalısınız. Sık sık SIM kart değiştirenler icin sıkıcı bir durum, ama ustunde durmaya gerek yok.
Sensation’ı Galaxy S II ile kıyaslarsak, 8.5mm kalınlık ile son derece ince olan Galaxy S II’nin plastik kaplaması biraz rahatsız edici; Sensation’ın aluminyum kaplama ile desteklenmiş govdesi ise daha dayanıklı, ve kıvrımları da daha ergonomik ve doğal. Ama duşmelerde sert olan Sensation kaplaması, plastik olan GSII kaplamasından daha cok etkilenebilir gibi bir his veriyor.
Pil Omru
Tum şarjlı cihazlarda olduğu gibi, Sensation’ın da iki şarj arasındaki pil omru cihazı nasıl kullandığınıza bağlı. 1 saatlik fotoğraf ve 1080p video cekimi sonunda Sensation’ın 1520mAh pilinin 3’te biri tukeniyor. Angry Birds oynamak veya internette gezmek ise cok buyuk bir pil tuketimine neden olmuyor. Telefonu kurcalamadığınızda ise pil tuketimi konusunda oldukca tutumlu; Gmail ve Twitter guncellemelerini acık bıraktığımızda bile pilde kayda değer bir tuketim olmuyor. Bu idareli pil tuketimi onemli bir ozellik, cihazı cok yoğun kullanmadığınız surece, standard telefon kullanımında şarjı iki gun dayanıyor.
Sensation’ı pil tuketimi konusunda Galaxy S II ile kıyasladığımızda Sensation’ın aktif olarak kullanılmadığı zamanlarda GSII’den ozellikle daha iyi olduğunu soyleyebiliriz, hatta aktif kullanımda bile oldukca memnun edici. Super LCD ozelliği bile pile cok yuk olmuyor, ve bu da ortalama bir 1520mAh bataryayı oldukca tatmin edici kılıyor.
Yayın Cekme, Kulaklık ve Hoparlor
HTC’nin cihazın arkasında ekstradan bir tane daha mikrofonu var ki bunun gorevi tahminen dış sesleri belirleyip bertaraf etmek. Boylelikle gurultulu bir ortamda dahi arama yaptığınızda karşınızdaki kişi sizi rahat duyabiliyor. Kulaklık ise idare eder, işinizi goruyor diyebiliriz, radyo cekimi ise beklentileri karşılayacak duzeyde.
Dışarıya ses verme ozelliğine gelince, arkadaki hoparlor iyi iş cıkartıyor, ayrıca kulaklıklara verilen ses de son derece tatmin edici. Cihazı duz bir yere koyduğunuzda dışarıya ses vermede buyuk kayıp olmuyor ama tabi parmağınızla kapatırsanız ses boğuluyor. Genel olarak bakıldığında oldukca iyi. Kulaklıkları ise cok şık, ama kullanışlı değil maalesef. Kulağa tam oturmuyor, dolayısıyla da dış sesi cok iyi izole edemiyor. Ama eğer sizde bulunan iyi bir kulaklıkla dinleme yaparsanız, gercekten memnun kalırsınız. Kullanıcıyı iyi bir multimedia ozelliği ile etkilemek isteyen HTC bunu Sensation ile başarmış, ama kulaklıklar olmamış.
Kamera
Sensation’da bulunan ve sizin secemediğiniz, yani HTC’nin hep kullanmak isteyeceğinizi varsaydığı kucuk bir ozelliği de Instant Capture, bu sayede detay kacırmadan hızlı fotoğraf cekebiliyorsunuz. Az ışıklı ortamlarda cekim hızınız birazcık yavaşlayabilir cunku autofocus cok hızlı değil, ama genel olarak bakıldığında iyi sonuc veriyor. Galaxy S II’nin fotoğraf cekiminde ve tekrar yuklemede oldukca hızlı olduğunu duşunuyorduk, ama Sensation’ın da geri kalır yanı yok.