Şirketin Android işletim sistemi icin gecici lisansının sona ermesiyle birlikte ilk akıllara gelen, mevcut kullanıcıların yazılım ve guvenlik guncellemelerini alıp alamayacağı oldu. Huawei ise Twitter uzerinden bu durumu paylaşan bir kişiye yanıt verdi.
13 Ağustos‘ta biten gecici lisans sonrasında ortaya cıkan, Huawei cihazların artık yazılım ve guvenlik guncellemeleri almayacağı ihtimali son buldu. Huawei, “Android guncellemeleri devam edecek” dedi. Daha once piyasaya surulen telefonlar bu durumdan etkilenmeyecek ve guncellemeler gelmeyi surdurecek.
Hi there, thank you for your message. There is no impact on existing devices. We will continue to share security and software updates to our devices, as we always have. If you have any questions, please let us know via DM.
— Huawei Mobile (@HuaweiMobile) August 17, 2020
Ancak bu durumun diğer tarafı olan Google, konu hakkında herhangi bir acıklama yapmadı ve sessizliğini koruyor. Huawei’nin gecici lisansının ise suresinin uzatılmayacağı da ABD Ticaret Bakanlığı tarafından daha once duyuruldu. Diğer yandan şirketin Android işletim sistemli son telefonunun Mate 40 serisi olacağı daha once resmi ağızdan duyurulurken, Harmony OS işletim sisteminin de bu yıl icerisinde tuketici karşısına cıkması bekleniyor.
ABD Huawei’nin teknolojiye erişimini kısıtladı Trump yonetiminin Huawei gibi Cinli firmalara actığı teknoloji kısıtlaması her gecen gun farklı bir boyut kazanmaya devam ediyor.