İkinci el otomobil fiyatlarındaki artış ve pisaya durumu nedeniyle Ticaret Bakanlığı onlem amaclı Yetki Belgesi zorunluluğu getirmişti. Yetki Belgesi bulunmayan kişi veya kurumlar yılda sadece 3 adet ikinci el otomobil satışı yapabilecek.
Cumhurbaşkanlığı tarafından 4760 sayılı Ozel Tuketim Vergisi kanununda duzenlemeye gidilerek bazı motor seceneklerinde OTV zammı yapıldı.
Motor silindir hacmi 1.600 cm3’u gecmeyen modellerde,
-Ozel Tuketim Vergisi Matrahı 85.000 TL’yi aşmaydanlar icin vergi oranı yuzde 45 olarak korundu.
-Ozel Tuketim vergisi Matrahı 85.000 ile 130.000 TL arasında olanlar icin vergi oranı yuzde 50 olarak korundu.
-Ozel Tuketim Vergisi Matrahı 130.000 TL ve uzeri ve vergi oranı yuzde 60 olan aracların yeni vergi oranı yuzde 80 olarak belirlendi.
Motor silindir hacmi 1.600 ile 2.000 cm3 arasında olan modellerde,
-Ozel Tuketim Vergisi Matrahı 85.000 TL’yi aşmayanlar icin vergi oranı yuzde 45 olarak korundu.
-Ozel Tuketim vergisi Matrahı 85.000 ile 130.000 TL arasında olanlar icin vergi oranı yuzde 50 olarak korundu.
-Ozel Tuketim vergisi Matrahı 170.000 TL’yi aşmayanlar icin vergi oranı yuzde 100’den yuzde 130‘a yukseltildi.
Motor silindir hacmi 2.000 cm3 uzeri olan modellerde,
-Ozel Tuketim Vergisi Matrahı 170.000 TL’yi aşmayanlar icin vergi oranı yuzde 100’den yuzde 130‘a yukseltildi. Elektrikli motora sahip modeller de aynı vergi zammından etkilenecek.
Buraya tıklayarak ilgili kararnameye ulaşabilirsiniz.
Otomobil OTV oranlarına zam! İşte yeni oranlar Ticaret Bakanlığı gectiğimiz gunlerde
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Otomobil OTV oranlarına zam! İşte yeni oranlar Ticaret Bakanlığı gectiğimiz gunlerde