Boşanacağım, cunku kızım bir guvercin yavrusu gibi titriyor

Cektiğim cileyi anlatmam mumkun değil. Evlendiğimden bu yana surekli hakaret ve dayak baskısı altındayım.

Kendimi duşunmekten vazgectim. Benim uğradığım şiddetten en cok 5 yaşındaki kızım etkileniyor.

Eşim dun akşam yine alkollu geldi. Bana, ‘Sofra hazırla, bir şişe de icki getir,’ dedi.

Ben de ‘neden bu kadar iciyorsun? Bak sarhoşsun, bu akşam yeterli,’ dedim.

‘Sen kimsin da bana akıl veriyorsun, Aklın coksa kendine sakla,’ deyip, kufrederek bana vurmaya başladı.

Vurduğu yumruklarla dudağım patladı. O hicbir şey olmamış gibi icmeye devam etti.

Banyoya, dudağımdaki kanı silmek icin gittim. Donerken birden kızım geldi aklıma… Odasına gittim yoktu. Korktum.

Butun odalara baktım bulamadım. Meğer salonda bulunan masanın altına saklanmış. Eğilip baktım. Minik elleriyle yuzunu kapatmıştı.

‘Gel bir tanem, annen sana kurban olsun,’ dedim. Masanın altından hic konuşmadan cıktı. Elleri titriyordu. Gozlerinde yaş ve korku vardı. Bir guvercin yavrusu gibiydi.

Bana sarılıp ‘Anneciğim sana bir şey olmasın, beni babamla bırakma,’ dedi. Sonra da ‘canın acıyor mu?’ diye sordu.

Kucağıma alıp odasına goturdum. ‘Korkma bir tanem, sadece senin icin bile olsa yaşayacağım,’ dedim

‘Anneciğim, korkuyorum, yanımda yatar mısın? diye sordu. ‘Elbette bebeğim’ dedim. Ona sıkı sıkıya sarıldım.

Sabaha kadar uyumadım. Sadece onu izledim. Gece kabuslarla uyandı. Bir havluyla surekli terini sildim.

Sabah kalktığında, gozyaşları goz kenarlarında kurumuştu. Sonra odama gittim. İcerisi alkol kokuyordu. Eşim de kustuğu halının uzerine sızmıştı. Tiksindim.

Bu sabah kesin kararımı verdim. Bu adamdan boşanacağım. Evet, guveneceğim, bana destek olacak, hic kimsem yok. Mesleğim de yok.

Ama ne olursa olsun, kızıma bir daha bunu yaşatmayacağım. Bana haklarımı anlatmanızı rica ediyorum.”

Değerli okurum, bu mailiniz icimi acıttı.

Bence de bu zor hayata devam etmek zorunda değilsiniz. Siz yeter ki kararlı olun. Mutlaka cıkış yolu bulunur.

İşte haklarınız:

*Hemen bir rapor alın ve şiddet uygulayan eşinizin evden uzaklaştırılmasını ve size nafaka odemesini talep edin.

*Ayrıca boşanma davası acın. Bu davada maddi ve manevi tazminat ve nafaka isteyin.

*Bunların dışında 01.01.2002 tarihinden itibaren edinilen mallardan dolayı ‘Edinilmiş Mallara Katılma Rejimi’ gereği’ haklarınız olduğunu da unutmayın.

Değerli okurlarım. Bazı anlar vardır ki, o an soz biter ve siz bir başkasının belki de hic tanımadığınız birisinin acısını yaşarsınız.

Sağlıklı ve mutlu kalın.

Cengiz Hortoğlu

Alinti