Ayrılma konuşmasını yuz yuze yapın
Bu hem tek medeni ve nazik yol, hem de karşınızdakine sozlere dokulmeyen şeyleri hissetme imkanı verir. Sesinizin tonu, bakışınız, yuzunuzun ifadesi, mimikleriniz gibi... Koluna kısa bir an dokunmanız, ayrılsanız bile ona hÂl değer verdiğinizi anlatır. Yuz yuze dışındaki tum yontemler, “cok da umurumda değilsin” mesajı gonderir ki, bir zamanlar sevdiğiniz birinin gurur ve ozguvenini yerle bir etmeye ne gerek var.
Tum sorumluluğu uzerinize alın
Hisleriniz, ihtiyaclarınız, hayalleriniz değiştiyse, hayatlarınızın farklı yonlerde ilerlediğine inanıyorsanız ya da sadece ayrılmayı kafanıza koyduysanız, lutfen bu işi karşınızdakine bırakıp da sizi terk etmesi icin kışkırtıp durmayın. Bir zahmet inisiyatifi ele alın. Bir defa mesajı alacağını nereden biliyorsunuz? Surekli cıkan kavgalar yuzunden kendini sorgulamaya, ilişkiyi kurtarmaya da kalkabilir. Kendiyle ilgili algısı bozulabilir.
Ağırbaşlı davranın
Ayrılmak, tehlikeli bir hal alabilir. Sırf o an karşınızdakinin canını yakmak icin ağzınızdan daha sonra pişman olacağınız şeyler cıkmasın. Kendinizi kontrol etmeye calışın. Boylece hem onun hem kendinizin ozguvenini korumuş olursunuz.
Durust olun
“Artık sana aşık değilim” demekte bir sorun yok. Ama dengeyi de iyi kurmak lazım. “Zaten son zamanlarda kilo da almıştın” demeye kalkmayın.
“Sorun sende değil, bende” gibi dunya capında klişelere başvurmayın
Bu kendini sıradan, değersiz hissetmesine yol acar. Ayrıca herkes “hakiki” bir acıklamayı hak eder.
Ayrılma konuşması yaparken ilişkinizi otopsi masasına yatırmayın
Tek tek her sorunun ustunden gecmek zorunda değilsiniz. Detayları tartışırken geneli kacırırsınız. Ustelik karşınızdaki her konuda aynı fikirde olmayabilir. Sonunda kavga cıkması ihtimali cok yuksek. Daha da kotusu; karşınızdaki iyi bir tartışma ustasıysa, cıkmak istediğiniz bir ilişkiye yeniden girmeye ikna edebilir. Saygı ve ozene evet ama lafı fazla uzatmayın.
Temiz iş cıkartın
Ortamı yumuşatmak, onu ya da kendinizi avutmak icin geciş donemi yaratmayın, arkadaşca buluşmalara kalkmayın. “Arkadaş kalalım” demek sucluluk hissini hafifletebilir ama karşınızdaki hÂl bir umut olduğunu sanabilir.
Eski gunler, iyi şeyler
Ayrılma nedeninizi acıkladıktan sonra gecirdiğiniz mutlu gunlere ve onun iyi yanlarına da değinirseniz iyi olur.
Kararı protesto etmeyin
Ayrılmak isteyen karşı tarafsa, kararını gozden gecirmesi icin yalvarmayın. Terk edilenin hızlıca iyileşmesi icin ilk yapması gereken, bittiğini bir an evvel kabullenmektir. Yazışmayın, telefonlaşmayın, mektupları atın, arkadaş kalmaya calışmayın.
Birdenbire şeytan ilan etmeyin
Sırf sizi terk etti diye dun mukemmel olan biri bugun aniden şeytanlaşmış olamaz. Hele intikam fikrini tamamen kafanızdan cıkarın. Enerjinizi luzumsuz yerlere harcarsınız. Ustelik olayı atlatma ve unutma sureniz de uzar.
Acınızı saklamaya, gormezden gelmeye calışmayın
Hissettiğiniz acıyla intikam yemini etmek ne kadar işe yaramazsa, canınız yanmıyormuş gibi yapmak da işe yaramaz. Uzun bir ilişkinin bitmesi, yaşanılan en sarsıcı duygusal deneyimlerden. Yas tutmak son derece normal ve hatta gerekli.
Hayatınızın aşkını, ruh eşinizi kacırdığınız fikrinden kurtulun
Sonsuza dek birlikte yaşayacağınız tek kişiyi kaybettiğinizi duşunmeyin. Bu, aşkın neden olduğu bir yanılsama. Aslına bakarsanız etrafta ondan daha iyi, size daha uygun dunya kadar insan var. Sıcağı sıcağına bunu goremeyebilirsiniz. Kendinize zaman tanıyın.
__________________
Efendi gibi ayrılmanın yolları..
Kadınca0 Mesaj
●24 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Efendi gibi ayrılmanın yolları..
-
13-09-2019, 21:23:29