Ben anne olmasaydım eğer...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
Hamileliğİm esnasında 80'li kilolara kadar cıkıp kendi capımda ilk defa bir alanda rekorumu kıramayacaktım.
...
O kucucuk ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kÂğıt parcasının bu kadar değerli olabileceğini oğrenemeyecektim.
Kan yapsın diye danadili haşlayıp uzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye cikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hic.
Su almak icin elimde kumanda ile buzdolabını actığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden cıkarken telsiz telefonu cantama atacak kadar kendimden gecmeyecektim.
Birinin canı yandığında otekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.
Sabahın korunde gozu kapalı mutfağa kadar gidip, sut ısıtıp yine gozu kapalı donme yeteneğini kazanamayacaktım.
Uzumun cekirdeklerini tek tek cıkarmak icin insanustu bir uğraşa asla girmeyecektim.
Bir insanın gaz cıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.
Buyuduğunde arkadaşlarınla birlikte partilerde Super Anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.
Sevginin boylesine karşılıksız olanını hic tadamayacaktım.
Telaşsız sevişmenin hayalini kuramayacaktım.
Annemi bu kadar cok sevdiğimi anlamayacaktım.
Annesinden zorla ayırdılar diye "Ucan Fil Dumbo!" cizgi filminde boğurerek ağlamayacaktım.
Geceleri kesintisiz uyuyacak, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yureğimi.
Cantamda surekli biskuvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, duşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
Acıyı geciren opucuğun gucune inanmayacaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
Yağmur sonrası camurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda pecete dansı yapmayacaktım.
Sen olmasaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamayı oğrenemeyecektim.
Sen olmasaydın eğer ben asla "anne" olmayacaktım.
Bir cocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım!...
Alinti