Yuzumde cil var, guneş lekeleri, kahverengi lekeler, sivilce izleri, siyah noktalar ve renk tonu farklılıkları var, bu renkleri nasıl acarım, cildimin rengini nasıl acabilirim, cilt rengi nasıl acılır, lekeleri acacak doğal formuller nelerdir? Evde cilt rengi nasıl acılır? Yuzde oluşan doğum lekelerini acacak, lekeleri giderecek doğal ev yapımı karbonat maskesi. Bu maske cildinizi parlatacak. Yenileyecek.
Yoğurt karbonat maskesi her derde deva desem?
Ben de sık sık karbonat maskesi yaparım. Cildim cok hassas. Ozellikle guneş koruyucu kullanmadığım zamanlarda hemen ciller ve guneş lekeleri oluşuyor. Maalesef benim gibi lekelenmeye yatkın ciltler omur boyu guneş koruyucu kullanmak zorunda.
Bu karbonatlı yoğurtlu maske de her zaman yapmamız gereken guzel ve pratik bir ev uygulaması. Benim tavsiyem haftada 1 defa karbonat maskesi uygulayın. Cildiniz hassas ve aşırı kuru ise lutfen maske yuzunuzde en fazla 3 dakika dursun. Cok yağlı ve karma bir cildiniz varsa maske kuruyana dek durabilir.
Karbonat, yoğurt ve mısır unu maskesi nasıl yapılır?
Cok basit sevgili hanımlar. Bir yemek kaşığı yoğurt, bir cay kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı ince cekim mısır unu karıştırılır. Karbonat sayesinde karışımın kabardığını goreceksiniz. Bu normaldir. Tercihen temiz bir cilde, maske fırcası yardımı ile goz ve dudak kenarları haric tatbik edilir. İnce bir katman halinde suruyoruz. Cilt lekesi, sivilce izi olan noktalara yoğun olarak uygulayabilirsiniz.
Yuzunuzde yara, iltihaplı sivilce ve ucuk gibi acık yaralar varsa bunu asla uygulamayın. Canınız cok yanacaktır.
Maskeyi sadece koyu lekelerinizin ya da rengini acmak istediğiniz derinizin uzerine de surebilirsiniz. Cildiniz hassas ve aşırı kuru ise lutfen maske yuzunuzde en fazla 3 dakika dursun. Cok yağlı ve karma bir cildiniz varsa maske kuruyana dek durabilir. Sonrasında parmak uclarımızı ıslatarak maskeyi peeling tekniği ile yuzumuzden soyuyoruz. Cildimiz ust olu deriyi atacak. Temizlenecek ve varsa siyah noktalarımız da bu sayede arınacaktır.
Ilık su ile yuzumuzu yıkıyor sonra da buz gibi olmamak koşulu ile yuzumuze soğuk su tutuyoruz. Soğuk su, yuzumuzun daha guzel olmasını sağlıyor sevgili hanımlar. Benim size tavsiyem yuzunuzu once ılık su+cilt tipinize uygun yuz yıkama jeli ile yıkayın. Son işlem olarak soğuk su ile yıkayın.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Evde cilt rengi nasıl acılır..
-
13-09-2019, 21:18:23