Evliliğin kurtulmasının mucizeye bağlı olduğunu gosteren sozler

UzmPsikDanışman Bulent Budak, sorunlu giden evlilikleri kaleme aldı Herşey icin cok gec olmadan…
Evlilik danışmanı icin en zor durum eşlerden birisinin evliliğin geleceği ile ilgili umudunu ve guvenini yitirdiği durumdur
Şu sozleri hic duymak istemem;
-Onun değişebileceğine inanmıyorum
-Mucadele etmekten cok yoruldum, yeniden bir şeyleri denemeye gucum ve isteğim yok
-Eşimin sadece bugunu kurtarmak icin değişeceğini, bir sure sonra her şeyin eskisi gibi olumsuz olacağını duşunuyorum
-Onu kırmadan boşanmaya ikna etmenizi istiyorum
-İlişkimizin geleceği ya da boşandıktan sonra yaşayacaklarım ben korkutuyor
-Beni hic anlamadı bundan sonra da anlayabileceğine inanmıyorum
-Ona evliliğimizi kurtarmak icin yardım alalım dedim,ama benim bir sorunum yok yardıma ihtiyacı olan sensin dedi
-Onun bana dokunmasına aynı evde yaşamaya dahi tahammul edemiyorum
-Onunla yaptığım hicbir şeyden zevk almıyorum
-Bir sure evden gitsin istiyorum
-Mucadele etmekten cok yoruldum, yeniden bir şeyleri denemeye gucum ve isteğim yok
-Eşimin sadece bugunu kurtarmak icin değişeceğini, bir sure sonra her şeyin eskisi gibi olumsuz olacağını duşunuyorum
-Onu kırmadan boşanmaya ikna etmenizi istiyorum
-İlişkimizin geleceği ya da boşandıktan sonra yaşayacaklarım ben korkutuyor
-Beni hic anlamadı bundan sonra da anlayabileceğine inanmıyorum
-Ona evliliğimizi kurtarmak icin yardım alalım dedim,ama benim bir sorunum yok yardıma ihtiyacı olan sensin dedi
-Onun bana dokunmasına aynı evde yaşamaya dahi tahammul edemiyorum
-Onunla yaptığım hicbir şeyden zevk almıyorum
-Bir sure evden gitsin istiyorum
Bu ve benzeri sozler bir evliliğin ne kadar olumsuz bir noktaya geldiğini ve ilişkinin kurtulmasını mucizelere bağlı olduğunu anlatmaya yetiyor
Son zamanlarda goruyoruz ki;
Genc ciftler evliliğinde yolunda gitmeyen durumlarla ilgili cok daha duyarlılar, ilişkilerinde yaşanan sorunların cozulemeyecek noktaya gelmesinden once profesyonel bir yardım alınması gerektiğine inanıyor ve harekete geciyorlar
Fakat genelde evliliği ilerlemiş ciftlerde durum cok farklı;
Evliliklerde eşlerden birisi daha duyarlı oluyor ve eşini bir profesyonele goturme konusunda caba sarf ediyorlarFakat karşısındaki bu konuda oldukca katı ve isteksiz ise birkac denemeden sonra o da mucadeleyi bırakıyor ve tabiri yerindeyse şalteri kapatıyor ve evliliği surdurmeye calışıyor!
Ne zamana kadar?
Dayanamayacağı noktaya kadar ve en sonunda patlayıp boşanmak istediğini soyluyorİşte bu noktada, bugune kadar sorunların cozumu icin kılını kıpırdatmayan taraf birden panikliyor ve neleri kaybettiğinin ya da kaybedebileceğinin farkına varıyorPanik korku ve telaşla bu sefer kendisi eşini profesyonel bir yardım almaya ve boşanma kararından vazgecirmeye calışıyor!
Ama olan olmuş duygular tukenmiş guven ve umut kalmamıştırBoyle bir durumda eşi boşanma kararından dondurmek son derece zordur, donse bile hicbir şey eskisi gibi olmuyor…
Dayanamayacağı noktaya kadar ve en sonunda patlayıp boşanmak istediğini soyluyorİşte bu noktada, bugune kadar sorunların cozumu icin kılını kıpırdatmayan taraf birden panikliyor ve neleri kaybettiğinin ya da kaybedebileceğinin farkına varıyorPanik korku ve telaşla bu sefer kendisi eşini profesyonel bir yardım almaya ve boşanma kararından vazgecirmeye calışıyor!
Ama olan olmuş duygular tukenmiş guven ve umut kalmamıştırBoyle bir durumda eşi boşanma kararından dondurmek son derece zordur, donse bile hicbir şey eskisi gibi olmuyor…
Evli ciftlerin dikkatini bu konuya cekmek icin bu satırları kaleme aldımLutfen evliliğinizde yaşanan sorunlar konusunda cok daha DUYARLI olun ve CİDDİYE alın, unutmayın bircok boşanmış cift evliliğinde bu duyarlılığı gostermediği icin yalnız, mutsuz ve sorunlu bir hayat yaşamaktadırLutfen daha fazla duyarlılık ve dikkat her şey icin cok gec olmadan…