Biliyorsunuz bizim kulturumuzde kizlar ceyiz hazirlarlar, el emegi goz nurudur Tencere, catal, kasik, dantel mantel derken yavas yavas ileride ihtiyaclari olacak seyleri hazirlarlar.
Avrupa'lilar (yani en azindan Belcika'lilar) "evlilik listesi" diye bir liste hazirliyorlar Ve listede ihtiyaclari olan seyler yer aliyor (yemek takimindan tutun balayi tatiline kadar) Internetten bile onlara balayi hediye ediyorsun yani Ve parasida yaziyor, ona gore butcene gore hediye aliyorsun.
Bizim kizlarimiz ceyiz hazirlarken, onlar hazira konuyor yani
Siz ne dusunuyorsunuz bunun hakkinda? Sizce kendi ceyizini kiz kendimi hazirlamali? Yoksa bu "evlilik listesi" iyi bir uygulamami?

Not: hic bir Belcika'linin dugunune gitmedigim icin baska hediye veriliyormu bilmiyorum.. Bizde sozde, nisanda, dugunde taki takilir, ev hediyesi verilir Bohcalari hic saymiyorum

Bana sorarsaniz ben ceyiz hazirlamaktan yanayim Ne bileyim kendin aliyorsun, zevki baska Belki de kulturumuzden kaynaklanan birsey, sonucta ben zorla birine hediye aldiramam, ama o liste onun icin yapilmis, elinde bos gidemezsin..