Soylediğin şeyi duydum hayatım, (Yani neden seni anlamadığımı duşunuyorsun).. İletişim sorunları..

Erkeklerin soyledikleri kadınların duydukları..
Sevgiliniz ayağını uzatmış TV izliyor ve siz onunla konuşmaya calışıyorsunuz. Bulaşıklardan ya da işyerinden anlatıyorsunuz. O ise, tum soylediklerinizi dırdır olarak mı anlıyor? Soylediğiniz şeyleri karşı cins genel olarak yanlış mı anlıyor? Dr. Linda Papadopoulos, 'Erkeklerin soylediği, kadınların anladığı' başlığı altında ciftler arasında doğru iletişim koprusu oluşturmaya calışıyor. Kadınlar ve erkekler arasında gecen sıradan diyaloglarda Dr. Papadopoulos, erkeklerin kadınlara gercekten soylemek istediklerini acıkladı.

Randevu
Erkek: “Harika vakit gecirdim, seni tekrar gormek icin arayabilir miyim?'
Kadın ne duşunur: Benden kurtulmaya calışıyor
Kadın: “Evet, kesinlikle. Bu gece icin teşekkurler. Yakında goruşuruz.”
Erkek ne duşunur: Bu hic istekli bir tavır değil. Kendime zorla kabul ettirmeye calışarak kucuk duşmeyeceğim'

Oneri: Erkekler hakkında on yargılı ve cabuk karar veren biri olmayın. O gercek bir dahi olabilir. Sizi aramasını onleyen engelleri ortadan kaldırın. Erkekler robot değildir, onların beklentilerini yargılamamalısınız. Eğer sıkılgansanız ve o ilgiliyse oyun oynamayın. Aramasını isteyin.

Aileyle tanışma
Kadın: “Sen ve baban cok eğlencelisiniz, değil mi?”
(Demek istediği: Ben eğlenceli olmasam da.. )
Erkek: “Evet, onları gormek harikaydı.”
Kadın: “Hmmm, kesinlikle.”

Erkeğin duymak istediği: Ailenden hoşlanmadım.

Oneri: Bu erkeğin ailesiyle tanışan genc bir kız orneği klasiktir.. Bu durumlarda savunmada olmak kolaydır ama cift olmaya calışanlar icin kadının erkeğin ailesiyle ilgili yorumları erkek icin oldukca onemlidir. Daha acık fikirli olmanızda ve duşuncenizi belirtmenizde yarar var.

Duygusal İlgisizlik
Erkek: (TV'de film izlerken) “İyi misin?”
(Demek istediği: Nicin ağlıyorsun?)
Kadın: “İyiyim, film sadece uzgun zamanlarımı hatırlattı”
Erkeğin ne duşunduğu: Bu filmin yaşamında hatırlattığı şey nedir? Bana kendimi acemi hissettirdi. Senin duyguların ve benim kapana kısılmış hissetmem arasında nasıl bağlantı kuracağımı bilmiyorum.
Erkek: Boşver.

Oneri: Erkek burada kız arkadaşını uzduğunu anlamazsa korkunc şeyler olabilir. Bu noktada erkek gercekten ne soyleyeceğini bilemiyor olabilir. Kadınlar icin, goz yaşları duyguları bastırmanın bir sonucudur. Ağlarken her zaman rahatlamak, rahatlatılmak isterler. Herşeye rağmen erkek cozum geliştirmeli, eğer kız arkadaşı ağlıyorsa ağlamasını durdurmasını bilmeli. Kadın, partnerine gozyaşları icin panik olmaması gerektiğini ancak sadece ihtiyacınız olanın onunla konuşmak olduğunu anlatmalı.

Duygusal İhanet
Erkek: “Hicbir şey yapmadım. Birisiyle konuşmaya ihtiyacı vardı.”
Kadının anladığı: Bu kadının duygusal desteğiyim. Bana guvendi ve bana acıldı, senin yapmadığın gibi.
Kadın: “Bu birlikte uyumanızdan daha kotu. Neden goremiyorsun?”
Erkek: “Gulunc olma!”

Oneri: Kadınlar icin duygusal ihanet fiziksel ihanetten daha kotudur ancak erkekler icin ise tam tersi fiziksel ihanet daha kotudur. Bu noktada kadın duygusal ihaneti fiziksel ihanetten daha buyuk bir durum olarak algılayabilir. Erkeklerin bu konuda hassas olmaları gerekir.

Birlikte Yaşama

Kadın: “Birlikte yaşamamız konusunda her ayrıntıyı duşundun mu?”
Kadının demek istediği: Buna gereken onemi neden vermiyorsun? Kucumsediğin nedir?
Erkek: “Neden sakinleşmiyorsun? Ne olacaksa olacak...”
Erkeğin duyduğu: Dırdır, dırdır. . . Neden beni ayrıntıları duşunmeye zorluyor?

Oneri: Kadınlar icin birlikte yaşamak her şeyi kazandıkları, erkekler icin de her şeyi kaybettikleri anlamı taşır. Bu seciminin onu daha guclendireceği ve sorumluluklarına sahip cıkma duygusunu arttıracağı hissini erkeğe aşılamak gerekir. İlk yeriniz hakkında onun fikrine değer vermeniz onun hoşuna gidecektir.

Evlilik
Erkek: “Seninle nikah masasına doğru yurumek icin bir gun daha bekleyemeyebilirim”
Erkeğin demek istediği : Sana aşığım.
Kadının anladığı: Evlendiğimiz zaman ilişkimizde gercek bağlılık olacak. Bundan daha guzel birşey yok.
Kadının duşundukleri: Ben de sana aşığım ancak evlenmeyle ilgilenmediğimi soylemiştim.

Oneri:
Kişi evlilikle ilgili konuşatuğunda partnerinin mutlu ya da mutsuz olduğunu anlayabilir. Birlikte oturun ve evliliğin sizin icin ne anlama geldiğini ayrıntılı olarak konuşun. Ailenizde mutsuz evlilik varsa aynı şeyin sizin başınıza da geleceğini duşunmeyin. Partnerinizin evlilikle ilgili goruşleri olumsuzsa, bunları olumlu yonde değiştirmek icin calışın.

Aile
Erkek: “Merhaba hayatım, evdeyim. Beni ozledin mi? Ben seni ozledim.”
Erkeğin ne duşunduğu: Tanrım, gecenin ilerleyen saatlerine kadar biraz hoş vakit gecirmek guzeldi.
Kadının ne duşunduğu: Oh ne rahat.. Cocuklarına bakıyorum, seni dort gozle bekliyorum, sen arkadaşlarınla dışarıdasın.
Kadın: “Harika. Yatmaya gidiyorum”

Oneri:
Cocuklarınızın ve ailenizin hayatınızdaki yerini gozden gecirerek eşiniz ve aileniz oncelikleriniz araında yer almalı. Erkek o dinlenirken eşinin yorulacağını bilmeli ve buna gore davranmalıdır. Belki gelecek hafta sonu onun evden dışarı cıkabilmesi icin ona destek olabilirsiniz. Dahası, cift olarak hayatınızdaki değişikliklere ayak uydurmalı, bunu yaparken ortak hareket etmelisiniz.

Mynet