Bu ifadeler mutlu birlikteliğin buyusunu bozma gucune sahipler; asla sarf etmeyin!

Evliliğinizde her şey cok iyi giderken, bu cumleleri kullandığınızda her şeyi mahvedebilirsiniz. Cunku bu ‘erkeksavar’ ifadelerin altında yatan, ilişkinizle ilgili cok buyuk sorunlar var demektir.

“Ben demiştim”
Aslında bu cumleyi sadece evliliğinizde değil, tum ilişkilerinizde sarf etmemelisiniz. Evet, siz bir şey ongorup karşınızdakini uyarmış olabilirsiniz ve karşınızdaki sizi dinlememiş, aynen ongorduğunuz duruma duşmuş olabilir. Konu her ne olursa olsun, “Ben demiştim” veya “Ben bunu sana soylemiştim” gibi cumleleri kullanmayın. İtici guce sahip bu tip ibareler (ifade edilmediği zaman da bakışlar) mutlu bir evliliği bir savaş alanına donuşturebilir.

“Keşke…”
‘Keşke’ gecmişte yaptığımız bir şeyle ilgili duyduğumuz pişmanlığın en net ifadesidir. Kendimizi pozitif hissetmemiz icin bu kelimeyi kullanmamız doğru olmadığı gibi, eşimizle ve ilişkimizle ilgili konularda bu kelimeyi sıklıkla dile getirmemiz sağlıklı olmayacaktır. Hele ki ‘keşke’yi eşinizin fiziki ozellikleriyle ilgili cumle icinde kullanırsanız (“Keşke daha az tuyun olsaydı” veya “Keşke daha kaslı olsaydın” gibi) ilişkiniz pek de iyiye gitmeyecek demektir.

“Onun kocası boyle yapmıyor ama”
Partnerinizi Brad Pitt’le de karşılaştırsanız, cevrenizdekilerin eşleriyle de karşılaştırsanız; karşılaştırma karşılaştırmadır! Ve karşınızdaki icin oldukca moral ve sinir bozucu bir durumdur. Cunku birini biriyle karşılaştırmanız demek, ona karşı memnuniyetsizliğiniz şeklinde algılanır ve ilişkiye ciddi zararlar verebilir.

“Sen beceremezsin, ver, ben yapayım”
Hele ki konu bir vidayı sokmek veya televizyonun kablosunu bağlamaksa… Bu cumleyi asla kullanmayın. Erkeklerin kendileriyle en cok ovunduğu konulardan biri de el becerileri, tamirat işleridir. Siz de yapabiliyorsunuzdur belki, ama bu seferlik tutun kendinizi. Bırakın tamirat cantası onun olsun; siz de yatın koltuğa, uzatın ayaklarınızı!

“Sen zaten şoylesin, sen boylesin”
Bir insanın kişiliğine dair konuşmak, kime yapılsa yanlış bir harekettir. Hele ki bir tartışma esnasında “Sen zaten kotu bir adamsın” veya “Sen cok bencilsin” gibi kişiliğe dair sert ifadeler kullanmak, ilişkinizde kolay kolay iyileşemeyecek yaralara yol acabilir. Unutmayın, eşinizin kişilik ve karakteri uzerine değil de; sizi uzen, sinirlendiren hareketleri, eylemleri uzerine konuşmanız cok daha sağlıklı olacaktır.

“Ona da boyle yapıyor muydun?”

Kıskanclık, hele ki eski defterleri actıran bir kıskanclık, ilişkiyi en olumsuz etkileyen şeylerden birisidir. Kıskanclığın aslında bir kişilik bozukluğu olduğunu hatırlayıp hala bir şeyleri sorgulamakta kendinizi durduramıyorsanız, bir de şunu duşunun: adı ustunde ‘eski’ ilişki bitmiştir ki siz bir ilişki yaşıyorsunuzdur.

“Niye?”
‘Niye’ yerinde ve dozunda kullanıldığında cok normal bir soru ifadesidir. Ama cok sık kullanılmaya başlandığında rahatsız edici boyuta, hatta karşınızdakini cıldırtma boyutuna kadar gelebilir. “Niye bugun benimle ilgilenmiyorsun”, “Niye sacımı fark etmedin” gibi ardı ardına gelen soru cumleleri bir erkeği o ortamdan rahatlıkla kacırabilir.

“Ben senin icin yapmıştım…”
İyilik, fedakarlık… Tabi karşılığını gorduğunuzde daha da keyifli bir hal alır, ama temelinde bu eylemler karşılıksız olarak duşunulmelidir. Eğer karşılığını hic goremediğiniz bir durum varsa, partnerinizi karşınıza alıp konuşmanız en doğrusu olacaktır. En yanlış olan ise “Ben senin icin yapmıştım ama…” gibi başlayan cumleler kurmak olacaktır.

“Bugun canım istemiyor”
Yanlış yatak cumlelerinden birincisi… Elbet her zaman aynı tutkuyu ve şehveti yakalamak mumkun değil biliyoruz, biz de size surekli istekli olun demiyoruz zaten! Ama “Bugun canım istemiyor”, “Cok başım ağrıyor, başka zaman” gibi yatak cumlelerinin surekli kullanımının evliliğinizi kotu etkileyeceğini unutmayın. Cunku cinsel sorunlar, evlilik problemlerinde en cok karşılaşılan konudur.

“Kredi kartını odunc verebilir misin?

Eşinizi evden kacırmak istiyorsanız işte ona bu soruyu sorabilirsiniz. Şaka bir yana, bu soru da erkekleri oldukca korkutabilir. Kadınların alışverişe duşkunluğu tartışılamaz. Bu nedenle bir erkeğin eşine odunc vereceği kredi kartı, ay sonu gelecek yuklu bir faturanın da ayak sesleridir.