“Basın yayın organlarında şirketimizin calışma surelerini ve uretim adetlerini onemli olcude azaltacağı yonunde haberler cıkmıştır. Planlanan mevcut uretim takvimimize gore yıl sonu uretim beklentimiz, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-15.1 Ozel Durumlar Tebliği hukumleri cercevesinde 31 Temmuz 2019'da faaliyet raporumuzda paylaşılan 2019 yılına ilişkin beklentilere paralel olup, tebliğ kapsamında kamuya acıklama yapılmasını gerektirecek nitelikte herhangi bir gelişme bulunmamaktadır. Bu acıklama yatırımcılarımızdan gelen sorular uzerine yapılmıştır.”
[h=2]Yeni satış hedefleri acıklandı:[/h]

Gectiğimiz gunlerde yine KAP’a yapılan acıklama ile beraber talebin eskisi gibi olmadığı ve pazar uzerinde olumsuz bir etki oluştuğu acıklanmasına rağmen Fiat Egea ile alakalı alınan kararlarda herhangi bir değişiklik olmadığı belirtilmişti.
TOFAŞ, aynı raporda hedeflerini şu şekilde acıklamıştı:
Yurtici satış adedi beklentisi: 60 bin - 65 bin arac İhracat adedi beklentisi: 200 bin - 220 bin arac Uretim beklentisi: 250 bin - 275 bin arac Yatırım harcamaları tutarı beklentisi: 120 milyon euro Tofaş'tan gelen acıklama sonrası uretimde bir azalma yaşanmayacağı anlaşılsa da otomobil pazarında yaşanan kritik duşuşler, şirketleri gelecek adına olumsuz etkileyebilir.