Taktik 1
Unutmuş gibi yap
Kural: Kafasını bulandırmak icin, sanki hic kavga etmemişsiniz, o korkunc anları hic yaşamamışsınız gibi davranmak.
Nasıl davranmalı: Kendini buna inandırdıktan sonra yapman gereken oldukca basit. Son derece sakin olmalı ve her ne der ve nasıl davranırsa davransın bu sakinliğini bozmamalısın. Orneğin ona telefon et. Eğer telefonu yuzune kapatırsa yeniden ara; sanki telefon istemsizce yuzune kapanmış gibi davranıp ona her zamanki aşk sozlerini soyle. Karşılığı olumsuz olur ve sesini yeniden yukseltmeye yeltenirse de, ona hayatının surprizini yapmaya hazırlıklı ol

Hangi durumda gecerli: İlk kavganızsa ve kendini azıcık haksız hissediyorsan. Ayrıca kavga sırasında cok da ağır laflar soylenmediyse..
Yapılmaması gereken: Kavgayı hatırlatacak herhangi bir şey soyleme sakın. Cunku bu taktik icin, yaşanan kavgayı tamamen unutmuş gibi davranman ve `gercekten bir kavga hatırlamıyorum. Zaten o kadar tatlısın ki, sana nasıl kızabilirim` duşuncesine onu inandırman gerek.
Taktik 2
Tovbe et, ozur dile
Kural: En tatlı halini takınmak ve kendini affettirmeye calışmak.
Nasıl davranmalı: Bunun icin bir sureliğine gururunu bir kenara bırakman gerek. Nede olsa en yakın arkadaşları icin hakaret dolu laflar ettin ve onu cileden cıkarttın

Hangi durumda gecerli: Eğer kendini gercekten hatalı hissediyorsan..
Yapılmaması gereken: Ozur dilerken, tabii ki sucluluk durumunu abartmaman ve ayaklarına kapılıyormuş hissini vermemen gerekir. Haksız olabilirsin, ancak hatasını gorup ozur dileyebilen onurlu birisin. Bunu anlaması gerek.
Taktik 3
Gizli silahını kullan
Kural: Onu guzelliğine hayran bırakarak tum kinini unutması ve koşarak sana gelmesini sağlamak.
Nasıl davranmalı: En sevdiği arkadaşlarının da geleceği bir buluşma organize edebilir ve bu gecede onun en sevdiği elbiseni giyebilir, son derece neşeli ve cazibeli tavırlarınla onun tekrar sana aşık olmasını sağlayabilirsin. Odak noktası olduğun bu gecenin sonunda, goz goz geldiğiniz ve yakınlaştığınız bir anda ona, "İyi misin? Biliyor musun aslında seni ozledim. Neden artık barışmıyoruz" diyebilir ve ardından buyuk bir hevesle sana gelişini kutlayabilirsin.
Hangi durumda gecerli: Eğer kavganızın net bir sebebi yoksa; neden, incir cekirdeğini bile doldurmuyorsa..
Yapılmaması gereken: Buluşma sırasında başkalarıyla, ozellikle de diğer erkeklerle fazlaca ilgilenmek onu incitebilir. Hatta bu durum yeni bir kavga sebebi bile olabilir. O yuzden abartıya kacmamanda fayda var.
Taktik 4
Sadece ben haklıyım!
Kural: Hatalı biri varsa, bu kişinin ondan başkasının olamayacağına onu inandırmak, gelip ozur dileyecek kadar kendini suclu hissetmesini sağlamak.
Nasıl davranmalı: Oncelikle bir sure hicbir hayat belirtisi gostermemelisin. Evde kalmalı, buluşmalara katılmamalı, en yakın dostun dışında telefonlara cevap vermemelisin. Bu kayboluşun sonrasında ise, kendini son derece bezgin, mutsuz ve bitkin gostermeli, hatta gunlerdir ağlıyormuşcasına şiş gozlerle ortalıkta dolanmalısın. Ardından ortak ve guvenilir bir arkadaşınızla anlaşarak ona şu sozlerin soylenmesini sağlamalısın: "Gercekten cok uzgun. Belki sen farkında değilsin, ama kendini toparlaması cok zaman alacak. Bunları hak etmiyordu ve sebep ne olursa olsun bunu hak etmiyordu. İnan, o, sandığından cok daha hassas biri." Bunun uzerine biraz beklemeli ve yavaş yavaş, onun sana ulaşabilmesi icin daha gorunur olmalısın. Sana gelerek durumunuzu yeniden konuşmak istemesi uzun surmez.
Hangi durumda gecerli: Her yolu denediysen ve bu en son carense..
Yapılmaması gereken: Son derece buyuk bir sarsıntı gecirmenin sebebini uydurma bir nedene bağlamak iyi olmaz. Ona, sandığından cok daha fazla etkilendiğini ifade etmen yeterli.
Ortamı yumuşatacak 12 altın cumle
* Farklı fikirlere sahip olmamız, ilişkimize hareket kazandırıyor. Sence de oyle değil mi?
* Kendini bir avukattan daha iyi savunuyorsun. Benim de avukatım olur musun?
* Şimdi sana itiraf ediyorum: Aynen senin gibi duşunuyordum, ama bilerek tersini soyledim. Cunku ne derece emin olduğunu gormek istedim.
* Seninle barışmamız cok guzel oluyor. Ben aslında o anı seviyorum.
* Sinirlendiğin zamanda cok yakışıklısın.
* Her dediğimi kabul etmemen hoşuma gidiyor.
* Boyle kucuk şeylere neden sinirleniyoruz ki? Hayatta cok daha buyuk sorunları olan insanlar var. Biz aslında şanslılardanız.
* Kendimi savunmamı nasıl buldun? Sence başarılı mıyım?
* Bu kavga beni acıktırdı. Ara verelim ve sana bir yemek ısmarlayayım, ne dersin?
* Farkında mısın? Bu, bizim bu konudaki ilk kavgamız. Hadi bunu sarılarak kutlayalım!
* Kavga da bir iletişim yolu. Susmaktan iyi değil mi?
* Bir onerim var: Bu kavgaya şimdi ara verelim ve yarım saat sonraki sinemaya yetişelim. Sonra kaldığımız yerden devam ederiz.