Skype, şifreleme sistemi ve karmaşık peer-to-peer network bağlantılarıyla, kullanıcılarının konuşmalarına dışarıdan mudahale edilmesini neredeyse imkansız kılıyordu. Ancak Slate teknoloji blogu, Skype kullanıcılarının kendilerini eskisi kadar guvende hissetmemeleri gerektiği goruşunde.


Skype, beş yıl once guvenlik ve istihbarat kurumlarının taleplerine bile boyun eğmemiş ve "peer to peer mimarisi ile şifreleme tekniklerine" mudahale edilmesine izin verilmeyeceğini belirtmişti. Hatta, Alman polisi, bazı şuphelilerin Skype konuşmalarını elde edebilmek icin Skype ağına girecek bir truva atı virusu geliştirmeye calışmıştı.

KONUŞMA KAYITLARI ELDE EDİLEBİLİR

Slate, Skype'ın yıllarca odun vermediği tavrından vazgecerek, "yasalara karşı tutumunu zayıflatmaya başladığını" one surdu. Site, Skype'tan resmi olarak bilgi talep ettiğinde şirketin bir sozcusu, kanun duzenleyici kurumlarla beraber calıştıklarını ve kullanıcılara ait konuşma kayıtlarını elde etmenin yasal ve teknik olarak mumkun olabileceğini ifade etti.

Microsoft, Skype'ı 2011'de satın aldığında VoIP (IP uzerinden ses verisi gonderilmesi) uzerinden 'fark edilmeden iletişim seansına ait kopyalama yapmayı' sağlayan yasal bir patent sağlamıştı. Bu patent kapsamında herhangi bir faaliyet yapılıp yapılmadığı bilinse de, Skype'ın gizlilik politikasında gecmişe kıyasla bir değişim yaşandığı soylenebilir.

Alıntı