Google burada anlatılan çeşitli site haritası biçimlerini destekler. Google, tüm biçimlerde standart site haritası protokolünü bekler. Google şu anda site haritalarında <priority> özelliğini kullanmamaktadır.
Tüm biçimlerde tek bir site haritasının boyutu en fazla 50 MB (sıkıştırılmamış olarak) olabilir ve en fazla 50.000 URL içerebilir. Daha büyük bir dosyanız veya daha fazla URL'niz varsa listenizi birden fazla site haritası halinde bölmeniz gerekecektir. İsteğe bağlı olarak, bir site haritası dizini dosyası (bir site haritası listesine işaret eden dosya) oluşturup o tek dizin dosyasını Google'a gönderebilirsiniz. Google'a birden fazla site haritası ve/veya site haritası dizin dosyası gönderebilirsiniz.
XML
Aşağıda, tek bir URL'nin konumunu içeren çok basit bir XML site haritası verilmiştir:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <urlset xmlns="http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9"> <url> <loc>http://www.example.com/foo.html</loc> <lastmod>2018-06-04</lastmod> </url> </urlset>
Alternatif dil sayfalarını belirten site haritası ve haber, resim veya video dosyaları için site haritası örnekleri görebilirsiniz.
RSS, mRSS ve Atom 1.0
RSS ya da Atom özet akışı içeren bir blogunuz varsa, o özet akışının URL'sini site haritası olarak gönderebilirsiniz. Blog yazılımlarının çoğu sizin için bir özet akışı oluşturabilirler, ancak bu özet akışının sadece son URL'ler hakkında bilgi sunduğunu unutmayın.
- Google, RSS 2.0 ve Atom 1.0 özet akışlarını kabul eder.
- Sitenizdeki video içeriği hakkında Google'a ayrıntılı bilgi sunmak için bir mRSS (medya RSS) özet akışı kullanabilirsiniz.
Site haritanızda sadece web sayfası URL'leri varsa, Google'a her satırında bir URL içeren basit bir metin dosyası sağlayabilirsiniz. Örneğin:
Metin dosyası halindeki site haritalarına ilişkin yönergeler
- Dosyanızı UTF-8 kodlamasıyla şifreleyin.
- Metin dosyanız URL listesinden başka bir şey içermemelidir.
- Dosya .txt uzantılı olduğu müddetçe metin dosyasına istediğiniz ismi verebilirsiniz (örneğin, sitemap.txt).
Bir siteyi Google Sites ile oluşturup doğruladıysanız Google Sites sizin için otomatik olarak bir site haritası oluşturur. Site haritasında değişiklik yapamazsınız, ancak site haritası rapor verilerini okumak istiyorsanız onu Google'a gönderebilirsiniz. Tek bir alt dizinde 1.000'den fazla sayfanız olması durumunda site haritanızın düzgün görüntülenmeyebileceğini unutmayın.
- Siteniz Google Sites'ta barındırılıyorsa site haritanızın URL'si şöyle olur:
- http://sites.google.com/site/sitenizinadı/system/feeds/sitemap
- Sitenizi Google Apps'ı kullanarak oluşturduysanız site haritanızın URL'si şöyle olur:
- http://sites.google.com/alanadınız/sitenizinadı/system/feeds/sitemap