Sanal cocuk Milo merhaba dedi
Microsoft, karşısındakini tanıyıp onunla konuşan, sorulara cevap veren 'sanal insan' Milo'yu tanıttı.

Proje geliştirme aşamasındayken 2009da duzenlenen E3 oyun fuarında gosterilen Milo isimli sanal cocuk, resmiyet kazandı.
Microsoftun Xbox oyun platformu icin geliştirdiği Milo, Kinect hareket ve mimik algılayıcı kontrol sistemiyle birlikte calışıyor. Milo, karşısındaki kullanıcının hareket ve mimiklerini “anlayıp ona gore tepki ve cevap veriyor, karşısındakiyle konuşuyor.
Milonun yapay zeka yazılımlarının başarılı bir orneği olduğunu soyleyen geliştiricisi Peter Molyneux :Size eğlence alanındaki bir devrimi tanıtmak istiyorum dedi.
“Filmler, televizyon hatta hologramlı kitaplar, hepsi cop benim icin. Cunku hicbirisi beni gercek anlamda hikayeye dahil etmiyor. diyen Molyneux; “Ben; canlı, gozlerimin icine bakan ve gercek olduğunu hissettiren bir karakter yaratmak istedim diye konuştu.
Hazırlanan demo videosunda Milo bir asistanla iletişim halinde. Ekranın onune gelen asistan Milonun taşların uzerinde nasıl sektiğini oğreniyor, onunla cevreyi geziyor ve onunla ailesinden işittiği azar hakkında konuşuyor.
Molyneux: “Milonun zihnini surekli değiştiriyoruz. Artık iki kişinin Milo'su ayrı Milolar olabilir. Yaptığınız bazı şeyler Milonun hayatını değiştirebilir.
Molyneux sistemin psikolojik teknikleri kullanarak Milonun da normal bir insanın hissettiği gibi hissetmesini, normal bir insanın tepkilerini vermesini sağladığını da sozlerine ekledi.
“45 dakikadan sonra Milo sizi tanıyor. Bu ekranın karşısında oturuyorsanız mukemmel bir deneyim yaşayacağınızı garanti edebilirim.
Bunun sadece bir deneme olduğunu ve Microsoftun Miloyu piyasaya surme planı olmadığını soyleyen yapımcı, “Ancak bu oyunun ileriki bolumleri de yapılıyor. Bunlar milyonlarca insan tarafından kullanılabilecek şekilde tasarlandı, bir gun Milo ticari bir yapım olarak piyasaya surulebilir diyor ve ekliyor: “Milyonlarca kişiyle konuştukca, Milo daha da akıllı olacak.