Yapılan bir savaşta unlu kral Arthur maalesef esir duşer. Karşı tarafın kralı bu buyuk şahsı affedebileceğini ancak bir şartı olduğunu soyler. Kendisine bir soru soracaktır. Eğer Arthur soruya doğru cevap verebilirse hayatı kurtulacak aksi takdirde olecektir. Soruya cevap verebilmesi icin 1 sene suresi vardır. Soru aynen şoyledir: KADINLAR NE İSTERLER?

Bu soru tabi ki dunyanın en zor sorusu. Ancak kralın fazla bir tercih şansı yoktur. Ulkesine geri doner. Turlu alimlere, bilir kişilere danışır ama soruya tam bir doğru yanıt bulamaz. Bu sorunun cevabını sadece yaşlı bir cadı bilmektedir. Artık en son gun gelmiştir ve Arthur mecburen cadıya gider. Cadı soruya cevap verecektir ancak bir şartı vardır. Cadı cevap karşılığında Arthur'un yakın arkadaşı ve en iyi ve yakışıklı şovalyesi ile evlenmek istemektedir. Arthur yıkılır ve bunu kabul edemeyeceğini soyler ve cadının yanından ayrılır. Şovalye olanları duyar ve krala koşup hicbir şeyin Arthur'un hayatından daha onemli olamayacağını soyler.
Ve cadıdan cevabı alırlar. HER ZAMAN KENDİ OZGUR İRADELERİYLE KARAR ALMAK İSTERLER.

Evet kesinlikle doğru olan bu cevap sayesine kralın hayatı kurtulur, ancak şovalyenin hayatı sonmuştur. Cadı dunyanın en cirkin gorunuşlu mahlukatıdır. Yemek yerken kuşar, tukurur ve her olumsuz davranışı gosterir. Şovalye ile evlenme gununde bile iğrenc davranışlar gostermiştir. Nihayet şovalye icin en kotu an yani gerdek gecesi gelir. Ancaaaakk odaya girdiğinde karşısında cadı yerine dunyanın en guzel kadınını gorur. Acayip şaşırır ve sorar. "Sen kimsin?". Kadın cevap verir. "Ben evlendiğin cadıyım. Ancak gunduzleri son derece cirkin ve geceleri son derece guzel olurum. Ya da gunduzleri son derece guzel veya geceleri son derece cirkin olurum. Nasıl gozukeceğime sen karar vereceksin".
Şovalye cok kısa bir sure duşunur. Geceleri mukemmel bir sevgili mi yoksa gunduzleri eşiyle beraber kazanacağı saygınlık mı? Ve şoyle cevap verir. "Nasıl olmak istediğine sen karar ver lutfen. Ben senin her haline karşı saygılıyım." Cadı bu karar karşısında cok sevinir. "Sen bana secme ozgurluğunu verdin ve beni kısıtlamadın şovalyem. Bu yuzden omur boyu yanında guzel ve saygılı biri olarak gozukeceğim". Pekiiiii burdan cıkarttığımız sonuc ne? Ben size soyleyeyim isterseniz: KADINLAR İSTER SON DERECE GUZEL İSTER SON DERECE CİRKİN OLSUN HER ZAMAN CADIDIRLAR.

(alıntı)