Gulumsemeyi oğrenir
Kotu bir birliktelik yaşadığınız surece mutsuzluğunuzun yuzunuze yansıması normal. Bir de evliyken sorunların cozumu konusunda eşinizin etkili olduğunu duşunerek sırtınızı ona dayamış olabilirsiniz. Ama boşanınca kendi sorunlarınızı kendiniz cozmek zorundasınız. Gulumsemenin, yardım alma konusunda yuzde yuz işe yaradığını anlarsınız. Ote yandan gulumsemenin kalori yakmada etkili olduğunu da biliyorsunuz zaten.

Gecmişi olduğu gibi kabul etmeyi oğrenir
Evliliğinizde iyi ve kotu bircok şey yaşadınız ama artık her şey iyisiyle, kotusuyle geride kaldı. Bir karar verdiniz ve şimdi yeni bir hayat yaşıyorsunuz, dolayısıyla gecmişte yaşananları tekrar duşunup gozden gecirmeye gerek kalmadı.

Erkekleri oldukları gibi kabul etmeyi oğrenir
Bir erkeği değiştirmeye calışmanın ne kadar sacma olduğunu anlar, yeni hayatınızda bir daha boyle aptalca uğraşlar icine girmezsiniz. Beklentilerinizi yuksek tutmamayı oğrenerek kendi kendinizi mutlu etmeyi oğrenirsiniz.
Tek başına işlerin ustesinden gelmeyi oğrenir
Boşanma sonrasında bugune kadar yapmadığınız, daha doğrusu yapamadığınızı duşunduğunuz işleri aslında başarabildiğinizi gorursunuz. Cunku iş başa duşmuştur artık. Evin hesap kitabını tutmak, eve yeni eşya almak, hatta musluk tamiri bile sizden sorulur artık…

Yardım istemeyi oğrenir
Butun sorunları tek başınıza cozemeyeceğinizi anlarsınız. Ve bu cok doğal bir şeydir. Utanmadan ve cekinmeden bir erkek arkadaşınızı arayıp, orneğin kitaplık icin duvara matkapla delik acmasını isteyebilirsiniz. Belki de eski eşiniz her şeyi başarabildiğini zanneden bir beceriksizdi ve onun yuzunden başkalarından yardım istemeye cekiniyordunuz. Şimdi artık ozgursunuz!

Yalnızlıktan zevk almayı oğrenir
Coğu kadın eşi olmadan uyuyamaz. Oysa iş başa duştuğunde yalnız da uyuyabilmeyi oğrenmek gerekir. İşte boşanma insana yalnızlığı oğrenme imkanı verir. Yalnız kaldığınızda kendinizi mutlu edecek bir şeyler yapabilmeyi oğrenirsiniz.

İş aramayı oğrenir
Artık hayatta yalnız kaldığınıza gore o işe mutlaka ihtiyacınız vardır. Bir iş icin kendinizi nasıl pazarlamanız ve işi almanız gerektiğini oğrenirsiniz. Ne de olsa sadece kendi gelirinizle gecineceksiniz. Patronunuza ne kadar yetenekli ve calışkan biri olduğunuzu anlatarak kendinizi acıkladığınızda artık buna kendiniz de inanırsınız.