Ataturk'un Turk kadını uzerine soylediği sozlerden en cok hangisini beğeniyorsunuz?

Ey kahraman Turk kadını!Sen yerde suruklenmeye değil, omuzlar uzerinde goklere yukselmeye layıksın

Şuna inanmak lÂzımdır ki, dunya yuzunde gorduğumuz herşey kadının eseridir

Ne mutlu bir Ataturk yetiştiren Turk kadınına, ne mutlu O’na sahip olan Turk milletine

Dunya`da hicbir milletin kadını `Ben Anadolu kadınından fazla calıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere goturmekte Anadolu Kadını kadar emek verdim` diyemez

Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gosterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır

Kadının en buyuk vazifesi analıktır! İlk terbiye verilen yerin ana kucağı olduğu duşunulurse, bu vazifenin ehemmiyeti layıkıyla anlaşılır

Bu millet esas terbiyesini aileden almaktadır. Turk milleti oyle analara sahiptir ki her bir devrin buyuk adamlarını bu analar yetiştirmiştir. Turk kadını daha buyuk nesiller yetiştirmeye kabiliyetlidir

Bizce:Turkiye Cumhuriyeti anlamınca kadın;butun Turk tarihinde olduğu gibi bugun de en saygın yerde, her şeyin ustunde yuksek ve şerefli bir varlıktır

Milletimiz guclu bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yukselmelerini sağlamaktır. Bundan dolayı kadınlarımız ilim ve fen sahibi olacaklar ve erkeklerin gectikleri butun oğretim basamaklarından gececeklerdir

Buyuk başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seckin evlatlar sayesinde olmuştur

Turk kadınının dunya kadınlığına elini vererek, dunyanın barış ve guveni icin calışacağına emin olabilirsiniz

Kadınlık meselesinde şekil ve dış gorunuş ikinci derecededir. Asıl mucadele sahası, kadınlarımız icin şekilde ve kıyafette başarıdan cok, asıl başarı olunması gereken saha nur ile, irfan ile, gercek fazilet ile donatılmasıdır

Kadınlarımız eğer milletin gercek anası olmak istiyorlarsa, erkeklerimizden cok daha aydın ve faziletli olmaya calışmalıdırlar

Daha esenlikle, daha durust olarak yuruyeceğimiz yol vardır. Buyuk Turk kadınını calışmamıza ortak yapmak, hayatımızı onunla birlikte yurutmek, Turk kadınını ilmi, ahlÂki, sosyal, ekonomik hayatta erkeğin ortağı ve destekleyicisi yapmaktır

Siyasi ve sosyal hakların kadın tarafından kullanılmasının, insanlığın mutluluğu ve prestiji acısından cok gerekli olduğuna eminim

Milletin kaynağı, toplumsal hayatın temeli olan kadın ancak faziletli olursa gorevini yerine getirebilir

Aklınıza Gelen Başka Sozler Var ise Yazabilirsiniz.