Kıskanc ve aşırı sahiplenici bir adamla birlikteyseniz, ilişki rahatsız edici ve sıkıcı olmaya başlayacaktır. İlişki bu yone kaymaya başladığında, mutsuzluk hissi kacınılmaz olacaktır. Eğer ilişkiyi hic mucadele vermeden ve emek harcamadan bitirmek istiyorsanız, elbette bu bir secimdir. Ancak once caba harcamayı duşunenlerdenseniz, birkac adım atmayı denemelisiniz.
Gercekten erkek arkadaşınıza onem veriyor ve ilişkiyi devam ettirmek icin icinizde bir istek duyuyorsanız, sorunu ele alma şeklinizin onemli olduğunu bilmelisiniz.
Fırsat vermeyin
Ona sizi kıskanması icin neden vermeyin. Bu sevdiğiniz kişinin sizi kıskanmasını onlemek icin temel kuraldır. Eğer onu gercekten seviyorsanız, icgudulerinizi kontrol etmeyi denemelisiniz. Yani; ona karşı hile yapmayın, onu kıskandırmaya calışmayın, guvensiz ve şupheci hareketlerde bulunmayın. Her ilişki once guven ve durustluk uzerine inşa edilmelidir.
Sorunu kabul edin
Onu gercekten seviyorsanız, sorunu kabul edin. Eğer bunun bir sorun olduğunu duşunmez ve ilişkiyi surdururken gereksiz tepkiler verirseniz, işin icinden cıkamazsınız. Ortada bir sorun olduğunu ve yardım etmek icin adım atmanız gerektiğini kabul edin. Bunu sevginin bir gostergesi olarak algılamayın.
Onunla konuşun
Kıskanclık yaptığı durumlar, aslında onun kuruntuları ve endişeleridir. Kıskanc bir partner ile başa cıkmak icin en iyi yolu, onun korkuları hakkında onunla konuşmak ve onun guvensizlik nereden geldiğini keşfetmektir. Bu davranış bicimi, onun sorunları uzerine duşunmeye başlamasına neden olacaktır. Ancak bu konuşmaları onun agresif olmadığı, sizin de sabrınızın tukenmediği anlarda yapın.
Guven verici konuşun
Unutmayın ki; kıskanclık kişinin kendini guvende hissetmemesinden kaynaklanan bir sorundur. Kişisel guvensizliğin temelinde ne olduğunu bulun. Ona guven verici bicimde konuşmalar yapın. Onu rahatlatın ve sizin tarafınızdan sevildiğine inanmasını sağlayın. Gunluk hareketlerinizde onu hep bu anlamda destekleyici davranışlar sergileyin.
Saklamayın
Ondan bir şey saklamayın ve şuphe duyacağı hareketler yapmayın. Sorduğu soruları net bicimde cevaplayın. Kaygan bir zeminde yurumesine ve duşunmesine olanak tanımayın.
İlişkinin kuralları
İlişkinizin kurallarını belirlerken karşılıklı olarak taleplerin eşit olmasına dikkat edin. Her iki tarafın da aynı bicimde ilişkiye sahip cıkması onem taşıyacaktır. Eğer attığınız adımlar sorunları cozmuyorsa, profesyonel yardım almayı deneyin.
kaynak:evoria.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kıskanc Sevgiliyle Anlaşmanın 6 Yolu
-
13-09-2019, 19:38:51