İzmir Universitesi akademisyenleri 8 Mart Dunya Kadınlar Gunu icin objektif karşısına gecti
8 Mart Dunya Kadınlar Gunu’nde şiddete karşı 'Kadın, Şiddet ve Hukuk' paneli duzenlenen İzmir Universitesi’nde akademisyenler, aykırı bir sergi icin objektif karşısına gecti.

“Farklı gorunsek de kadın ve erkek hepimiz aynıyız. Hepimiz insanız” diyen İzmir Universitesi akademisyenleri, 8 Mart Dunya Kadınlar Gunu icin objektif karşısına gecti. Kadın Calışmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen etkinliklerde 6 Mart 2014 Perşembe gunu İzmir Universitesi’nde duzenlenecek “Kadın, Şiddet ve Hukuk” panelinin ardından 7 Mart Cuma gunu İzmir Universitesi Sanat Galerisi’nde acılacak olan sergi, 12 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Fotoğraflar sanatcı Mehmet Celiksan tarafından cekildi
Guzel Sanatlar Fakultesi Dekanı Prof. Dr. Uluğfer Teker ve Oğretim Gorevlisi, Oyuncu Volkan Severcan’ın da poz verdiği sergi icin İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp ve Fen Edebiyat Fakultesi ile Meslek Yuksekokulu ve Yabancı Diller Yuksekokulu akademisyenleri sanatcı Mehmet Celiksan tarafından fotoğraflandı, akademisyenlerin makyajları Pınar Yılmaz tarafından yapıldı.Şiddet goren kadınların da hakları var.
Sergiden bir gun once duzenlenecek panele İzmir Universitesi Hukuk Fakultesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Selma Cetiner Şekerci moderatorluk yapacak. “Kadın, Şiddet ve Hukuk” başlıklı panelde, Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Serpil Salacin, İzmir 13. Aile Hekimi Ali Soyer ve İzmir Universitesi Hukuk Fakultesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Yrd. Doc. Dr. Tuba Kutoğlu konuya ilişkin değerlendirmelerini sunacak.
Kaynak