Hep yanlış insana aşık olmanın tecrubesiyle bir yazı...
Hala tore cinayetlerinin devam ettiği, kadınların dovulerek oldurulduğu bir toplumda, evlenilecek ve eğlenilecek erkek diye bir ayrım yapmak gercekten cok zor bunu biliyorum ama en azından biz biraz eğleniriz diye duşundum. Tabii gonul isterdi, kenara aile saadeti temalı bir fotoğraf koyup; "Bakın ben buldum, siz de başarabilirsiniz" demeyi ama maalesef. Hayatım boyunca hep yanlış insanlara aşık olmanın verdiği tecrubeyle bunları ancak yazabiliyorum.
Evlenilecek erkekler gecmişte cok ilişki yaşayıp, insanların 'dikkat et buna!' dediği adamlardan olmalı. Cunku o adam yorgundur, sabah bilmediği yataklarda uyanmak yerine artık kendi yatağı olsun ister. Biri beni cekip cevirsin der, hayatın anlamının hormonları olmadığının en iyi o farkındadır cunku. Gozu dışarıda olmaz bir kere o adamın artık. Zaten dışarıda ne olduğunu cok iyi biliyor cunku.
'Aa o adam nasıl evlenir ya!' denilen kişilerin evliliklerine bakın hep cok iyi gidiyor. Daha doğrusu şoyle diyeyim. Ahmet Hakan evlenilecek; Cuneyt Ozdemir eğlenilecek erkek gibi durmasına rağmen Ahmet Hakan hala evlenmedi. İnsanların beklentisinin olmadığı erkeklere doğru yonelmek en iyisi o yuzden.
Annesiyle ayda yılda bir goruşen erkek, gercek bir ideal erkek! Seni kendine rakip goren bir kadın yok; surekli seni annesiyle kıyaslayan bir adam yok. Hatta anneyi gectim, adamın akrabası ne kadar azsa o kadar iyi. Bir tek duğunde az altın takılır, ona da artık yapacak bir şey yok.
İşi gucu olacak diye bir madde eklememe gerek yok sanırım. Tokluk seviştirir; aclık dovuşturur. Ama emekliliği nasıl olacak diye hesaplamada yarar var. SSK, Bağkur yatıyor mu diye de kontrol etmek lazım.
Sinirli adamlarla evlenilmez, siz bir noktaya kadar tahammul edebilirsiniz ama coluğu cocuğu da duşunmek lazım. Sinirli babaların cocukları kendine guvensiz, korkak ve dış dunyaya kapalı oluyormuş. Oturup cocuğumun genini duşunen bir manyak olduğum icin sanırım daha uzun sure evde kalacağım.
Evlenilecek adam kopek sever. Kopek eve bağlar cunku, surekli ilgi ister ve sorumluluğu daha fazladır. Bugun kucuk kopeği evde yalnız kalmasın diye tatil planlarını ona gore ayarlayan adam, yarın senin icin neler yapmaz. Kedi sevenlerden ise var gucunle kac. Onlar genelde cabuk sıkılan, boğulan ve ilgisiz insanlar olur. Genellemenin de canını cıkardım yalnız.
Maco erkeklerin dayanılmaz bir karizması var, hot dedi mi titreyeyim istiyorum bazen ama işte macolar eğlenilecek erkek. Nereye kadar titremek ister ki bir insan. Hayatımı paylaşacağım adamın bana da nefes alacağım bir alan bırakması gerekiyor. O yuzden kac o adamdan; kac kac kac!
Her yere seninle gelen, seni asla yalnız bırakmayan sosyal faaliyetleri beraber yaptığınız bir adam cok cekici ve uyumlu gibi gorunse de bir sure sonra başa bela oluyor. Bir sure sonra sevgilin değil de adeta bir kız arkadaşın varmış gibi. Zaten etrafındaki insanlar once rahatsız oluyor, seni yalnız cağırdıkları her yere kolunda bir adamla gidince garip oluyor tabii. Yalnız gidince de evde trip atan bi adam seni bekliyor.
PuCCa
kaynak
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Evlenilecek erkekleri nasıl tanırız?
-
13-09-2019, 19:14:05