Bir kadını anlamak zordur coğu zaman. Bir kadın fırtınalarda acık bir denizde karaya vurmamaya calışan bir gemi gibidir, butun herkes kacsa bile o fırtınada o dumeni bırakacak son kişidir bir liman arar kendisine sadece. Gun doğduğunda ucsuz bucaksız denizlerde yorulmadan devam eder yoluna.
Bir adam bir kadını anlamaz. Cunku o kadının nerelerden geldiğini ne gemiler yaktığını ne fırtınalara goğus gerdiğini bilemez bilmez. O sadece sonrasına bakar sonra ne olacağına bunca şeye aldırış etmeden dinlenmesine izin vermeden kendi gemisine alıp kendi fırtınalarına da boyun eğmesini ister bencilce. İstediğini almadan vazgecmez. Ve kadın mı? Bir kadın sadece tek bir guluşe kanabilir tek bir buseye tek bir merhabaya… Bir kadını anlamak korkutucudur aslında. Korkutur cunku fazla ayrıntı vardır. Erkeğin alamadığı kadar cok fazla duşunur, ama inanın bir kadın ne kadar duşunurse duşunsun yapacağı iki şey vardır sonunda; ya terketmek ya da affetmek… Dedim ya tek bir merhaba ya da tek bir elveda ile. Cok kadın tanıdım cevremde ve erkekleri de bu kadınlardan tanıdım işte. Cunku bu kadınların icinde olu ya da diri mutlaka bir adam vardı. Anlatıp durdular senelerce bende dinledim buyuk bir zevkle. Bazılarına yardımcı olabilirken bazılarıyla beraber bende şaşırdım anlayamadım bir şey diyemedim sustum konuşamadım. Ama hepsinden cıkardığım tek bir sonuc varsa butun o gozyaşları, verilmemiş mektuplar(hala var),atılmamış mesajlar, icinde kalmış sozler buyutuyor bir kadının aşkını. Bir erkek dinleyebilseydi, bir kadın diyeceklerini deyip yine giderdi elbette. Biten bir aşk arkasından konuşulmazdı başkalarıyla ve ben hep o kadınları o erkeklerin yerine dinledim coğu zaman. Bir kadını anlamak! Bir hikaye gibidir zaman zaman sıkılıp bırakılan zaman zamanda hic bitmesini istenilmeyen bir hikaye. Her okunuşunda farklı sonlara gebe bir hikaye. Bir kadını anlamak hikayeleri sevmek gibi okuduğunu anlamak gibi Altı cizilmiş cumlelerim var benim de hikayemde ne kadar baştan okunsa da değişmeyecek notlarım var koşesine sıkıştırılmış her kadın gibi. Kedime benzettiğim kadınlar var hayatımda bide benzemek istediklerim. Ne istediğini anladığım kadınlar var yanında ne istediklerini bilmeyen adamlar. Kısacası; ”Bir kadını anlamak; onun cayı şekersiz ictiğini bildiğinden şekerleri alıp kendi cayına karıştırmak gibi bir şey”
Yazar: Sonay Karakaya
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Kadınca
- Bir Kadını Anlamak...
-
13-09-2019, 19:07:19