Fırefox Showcase

Actığınız butun internet sayfalarını, sekmeleri tek bir pencerede gormek icin kullanabileceğiniz başarılı bir eklenti. Sekmelerden teker teker aramaktansa goruntulu bir arayuzden istediğiniz sayfayı secmek daha kolay olacaktır.

Colorful Tabs

Her sekmeyi farklı renk kullanarak birbirinden ayırmayı kolaylaştıran ve tarayıcınıza renk katan bir eklenti.

Interclue
Tıklamadan once linklerin sizi nereye yolendireceğini kucuk bir pencerede gosteren bir eklenti. Linkin uzerine geldiğinizde ufak bir ikon cıkıyor ve biz bu ikona tıkladığınızda bağlanacağınız sitenin goruntusu cıkıyor.
Linkleri gormek icin uye ol Giriş yap veya uye ol.
Fasterfox
Turkce desteği de olan eklenti, Firefox'u ince ayarlarla daha kullanışlı ve işlevsel hale getirmenize olanak sağlıyor. Bunların arasında gezdiğiniz sayfaların hafızaya alınması, hız artırımı, istenmeyen sayfaların (popup) acılmasını engelleme gibi ozellikler yer alıyor.

FoxyTunes
En sevilen eklentilerden birisi de FoxyTunes. Tarayıcınızın uzerine minik bir muzik calar ekleyerek muzik dinlemenize olanak sağlıyor. Aralarında Winamp, iTunes, Windows Media Player gibi programların da olduğu uzunca bir listeyi de destekliyor.

Gspace
Gmail hesabınız varsa, bu alanı dosya depolama alanı olarak kullanmanıza olanak sağlayarak bir nevi cevrimici depolama alanı gorevi goruyor.

McAfee SiteAdvisor
Bir arama motorunda arama yaptığınızda sonuc ekranında bir simge ekleyerek siteleri populerliğine veya guvenilirliğine gore ayırıp size oneriler veren bir eklenti.

Right-Click-Link
Fare ile sectiğiniz bir alanı dilerseniz sağ tuş menusune bağlantı olarak ekleyebiliyorsunuz.

User Agent Switcher
Bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde standart olarak hangi programı, işletim sistemini veya dili kullandığınız bilgileri karşı tarafa aktarılır. Eklenti, tarayıcınıza dair bu bilgileri değiştirebiliyor. Teşekkurler Pardus işime yarayan bir kac tanesini aldım diğerleri luks biraz

Emeğine sağlık ... Speed Dial
Speed Dial eklentisi, en cok ziyaret ettiğiniz web sitelerine daha kolay ulaşmanızı sağlıyor. Bu ozellik ilk olarak opera ile kullanılmış, daha sonra chrome ile birlkte biraz daha gelişmiş olarak karşımıza cıkmıştı.

Speed Dial’a site eklemek icin sık kullanılanlar veya sağ tık menusunden”Set as Speed Dial” kısmına tıklamanız yeterli. Speed Dial yeni pencere veya sekmelerde otomatik olarak yukleniyor. Opera veya Chrome’da bu ozelliğe alıştıysanız ve Firefox’ta da kullanmak istiyorsanız

Tab Mix Plus

Bu eklenti Firefox’un tab, yani sekme ozelliğini geliştirmenize, yeni ozellikler eklemenize yardımcı olmak icin uretilmiş. Sekmelere gecmiş ozelliği, kapatılamayan sekmeler acma ozelliği, sekmelerin bicim ve yerlerini değiştirmeniz icin ayarlar, yeni tuş kombinasyonları ekleme ve daha sayamayacağım bir cok ozelliği bunyesinde barındıran bu eklenti herkes icin olmazsa olmaz nitelikde. Bu yararlı ve guzel paylaşımın icin teşekkurler Pardus.. emege saygı tesekkurlerr parduss.... FOX TABS

En sık kullandığınız siteleri goruntulemek icin harika bir eklenti.Bu eklenti yardımıyla Opera Speed Dial ve Safari Top Sites karışımı bir gorunum elde ediyorsunuz.Sitelerinizi ekledikten sonra bunlar arasında uc boyutlu ve hareketli bir gezintiye cıkabilirsiniz.
Eklentiyi kurduğunuzda adres cubuğunun sol ve sağ koşesine iki tane ikon yerleşiyor.Soldaki duğme ile karşınıza uc boyutlu ekran geliyor ve buradan sitelerinizi gorebiliyorsunuz.Sağdaki duğme ile de o an icinde bulunduğunuz siteyi doğrudan ekleyebilme şansına sahipsiniz.

Ayrıca eklenti sağ tık menusune bir icerik ekliyor ve bir sitede sağ tık yaparak ta ilgili siteyi topsites e ekleyebiliyrsunuz.Ve yeni bir sekme actığınızda karşınıza TOPSİTES isimli hızlı erişim ekranı geliyor.

Eğer Opera nın Speed Dial(hızlı erişim)ekranını ve Safarinin TOPSİTES ozelliklerini beğeniyor ve firefox ta gormek isterseniz mutlaka denemeniz gereken bir eklenti. Mozilla Weave'in ozellikleri arasında yer imleri, tarayıcı gecmişi, tercihler, şifreler, doldurulan formlar ve daha once acılan tarayıcı sekmeleri yer alıyor. Bu bilgiler şifrelenerek Mozilla sunucuları ile kullanıcının calışma platformları arasında ileri-geri yollanıyor.

Firefox Sync ismini alan Weave oldukca onplana cıktı ve Firefox yol haritasına dahil edildi. Artık Firefox, standart olarak Sync ozellğine sahip olacak.

Kesin surum henuz belli olmasa da bu guclu ozelliğin Firefox 4.0'a dahil edilebileceği konuşuluyor. Ama siz beklemek zorunda değilsiniz, aşağıdaki bağlantıdan indirip şimdiden kullanabilirsiniz. Abi Sen Firefox'ada Calışıyomuydun) Maksat insanların işi gorulsun ) En sade haLi sanırım . super bir konu emeği gecenlerin ellerine sağlık... Okudum okuduktan sonra bir muddet alık alık baktım(burcumun ozelliği olsa gerek..) tabiki hic bir şey anlamadım.

Eminim cok faydalı bir eklentidir.Ben nostaljimi yapıp kacıyorum..

Paylaşım icin teşekkurler Pardus.. bu kadar eklentiyi yazan binlerce adam bu işten para kazanıyorlar mı merak ediyorum