Şimdi bu deterjan gunu nedir? Ne alaka? Boyle de sacmalık mı olurmu diyenler icin; Aşağıda kendime gore bağlayıcı bir hikayem var.

Bundan 4 yıl kadar once 2005 yılının bir 8 Mart'ı daha Parfumeri dukkanının onunden gecerken bir kız, Merhabalar İyi gunler bu gun dunya kadınlar gunu parfum hediye etmek istermisiniz sevgilinize demişti.

İnanın o ana kadar ben Dunya kadınlar gununun olduğunu hatta bununda Mart ayının 8'ine rast geldiğini bilmiyordum. Sonra duşundum sanırım bunu en cok hak eden kadın benim icin annem olmalıydı diye.

Bir cicekciye gidip her tur cicekten harmanlayıp kocaman bir cicek buket yaptırdım. Hem daha farklı hemde calışıyor olduğumdan oğle arasında yaptırdığım bu buketin adrese teslim olmasını istedim. Ciceklerden pek anlamam, ama o buketin guzelliği hala aklımda Benim bile icime sinmişti. Harika gorunuyorlardı.

Sonra iş yerine tekrar donerken aklımda hep şu soru vardı. Acaba ciceği beğenmişmidir? Birtanecik annem buna nasıl bir karşılık verdi diye mesai bitimine kadar duşunup durdum. Akşam nihayet oldu doğru eve doğru yola koyuldum. Malum "8 Mart kadınlar gunu munasebetiyle dunyanın en guzel kadını anneme" diye bir mesaj eklediğim cicek gondermiştim.

Eve ulaştım. Merakla zili caldım kapıyı acan tahmin ettiğim kişi canım annemdi. Ama ne dese beğenirsiniz. Ben ciceklerle ilgili ne diyecek diye beklerken, Annem bana: Oğlum ne zahmet ettin bunun yerine bana keşke deterjan alsaydın dedi...... Artık her ne kadar bozuntuya vermeden pişkin pişkin gulsemde, tamam anne dedim bundan sonra oyle yaparım. 4 yıldır tam bu gun anneme deterjan alıyorum. Bu gunde gidip deterjan aldım. Tıpkı her yıl olduğu gibi... Ama sanırım annem bundan pek memnun değil. İcerlediğimi duşunduğunden onunda gonlu inciyor sanırım. Ne olursa olsun ana yureği işte...

O yuzden ne zaman 8 Mart gelse; Aklıma hep deterjan geliyor. Bende buradan butun kadınların deterjan gununu kutluyorum

Onlarsızda olmuyor.. Onlarlada olmuyor... İlgiyle yaşmaya devam