Siz duyunca şaşırdınız mı bilmem...
Ayrılık acısı kadının beyninde değişikliğe neden oluyormuş.
Bu haftanın başında butun gazetelerde yer aldı bu haber. Sevgilisinden ayrılan kadının beyninin uzuntu bolumu hareketleniyor, buna karşılık dikkat bolumu yavaşlıyormuş. Bilim adamları goruntulemişler durumu.
Ben de bilimin bu arkadan gelme durumuna bayılırım. Kırk yıldır bildiğimiz bir gerceği bir bakarsınız bilim yeni keşfetmiş.
İstimi arkadan gelen bilim!
İşte en son ayrılan kadının beyninin uzuntu bolumunun hareketlendiğini, dikkat bolumunun yavaşladığını bulmuşlar.
Ah bilimcim! Bu kadar olsa... Bak daha neler olur... Bir kere daha ayrılık aşamasına gelmeden, ilişkinin başladığı gun beyindeki değişiklik de başlar...
Tilkiler mesela... Zaten kadının beyninde ikamet etmekte olan kırk tilki trafiğe cıkar.
‘Sezgi’ bolumu...
Faaliyet acısından sık sık tavan yapar.
‘Şuphe’ bolumu...
Daima tam kapasite calışır.
‘İz surme’ bolumu...
Hani o anda goruntuleyip birine gosterseniz av kopeğinin beyni zannedebilir.
‘Gel-git’ bolumu...
Hızından goruntuleme falan yapılamaz.
‘Entrika’ bolumu...
Normal zamanda gunde sekiz saat, bir ilişki sırasında ise fazla mesai yapan bu bolum kadın beyninin en calışkan kısmıdır.
‘Kıskanclık’ bolumu...
Ruzgar gulu gibidir. Sevgilinin tepesinden ucarak gecen dişi kuşun ruzgarından bile etkilenip fırfır doner.
‘Hesap’ bolumu...
Her akşam muntazaman faaliyete gecer. Erkekten gunun her dakikasının hesabı sorularak adeta kasa tutturulur.
‘Deşme’ bolumu...
Erkeğin herhangi bir konuda hesap verirken yeterince derine inmediğinin duşunulduğu zamanlarda hareketlenir. Deşme işi daha ziyade ‘comaklama’ şeklinde olur.
‘Konuşma’ bolumu...
Kendi icinde ikiye ayrılır.
İlki, halk arasında ‘dırdır’ olarak adlandırılan eylemin gercekleştiği bolum, ki zaman zaman zemberek gibi boşalır.
İkincisi, ‘masaya yatırma’ bolumudur.
İncir cekirdeğini bile doldurmayacak konularda zırt pırt faaliyete gecer.
‘İntikam’ bolumu...
‘Hafıza’ bolumunden yardım alarak calışır. Meselenin uzerinden on yıl gecse de faaliyetini gercekleştirir.
Diyeceğim, bilimin daha cok işi var.
Butun bunları bir bir goruntuleyecek.
Pakize SUDA
http://www.hurriyetim.com.tr/yazarla...~526922,00.asp
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Kadınca
- Kadin Beynİ :)
-
13-09-2019, 19:02:45