1. Size 30 cm uzun gelen abi eşofmanını giymek

O eşofman giyilecek arkadaş. 3 beden buyuk de olsa giyilecek. Neden? Cunku sizin, kıyafetlerinizi ortaklaşa giyebileceğiniz bir kız kardeşiniz yok. Şu dizleri cıkmış eşofmanı giymeyip ne yapacaksınız acaba?

2. İlişkiniz hakkında yorum yapmasına katiyen izin vermemek

-kızım bırak şu cocuğu. ne mal olduğu ortada zaten!

+ya sen karışmasana. ben senin ilişkilerine karışıyor muyum? (karışıyor)

3. Kalabalık bir ortamda yaptığı her espriye -kotu olsa bile- hunharca gulmek

Cunku gulmek zorundasınız. Cunku siz kız kardeşsiniz bir kere. Surekli onu yuceltmek yegane goreviniz.

4. Sizi kızdırdıktan sonra, soylediği cok komik bir şeye bile donuk bir suratla cevap vermek

"Once bi ozur dilesin, sonra gulerim zaten." kafasıyla kac kere surat yaptınız kim bilir. Naz yapmak bir kız kardeşe bahşedilen en onemli ozelliklerden biridir zaten. Gulmeyeceksin arkadaş! O ozur dilenecek!

5. Kotu alışkanlıklarını cok iyi haltlar yiyormuşcasına anlattığında ağzını, burnunu kırmak istemek

-Gecen yine iciyoruz arkadaşlarla

+İyi yapıyorsunuz abi. Aferin

-Noluyo kızım ya!?

6. Abiyi anne baba gozunde guvenilmez hale getirip, ailenin guvenilir cocuğu olmak.

Abiyi "etkisiz eleman"a dondurme girişiminden başka ne olabilir ki bu? Once anne-babada sağlam bir guven duygusu oluşturursunuz. Abi zaten kafadan guvenilmezdir, ittir, serseridir, haytadır. Buna inandırdıktan sonra evden kacsanız mutlaka sizin bildiğiniz bir şey vardır. Kimse abinin sozune itibar etmez.

7. Her fırsatta abiyi ispiyonlamak

Genellikle cocukluk donemlerinde cereyan eden bu hadiseler buyur de buyur. Siz kocaman insanlar olduğunuzda anne-babadan habersiz evi satsanız, parasını carcur etseniz bir yolunu bulup sucu abinin uzerine atabilirsiniz kolaylıkla. Hatta belli mi olur, belki abiniz de buna inanır.

8. En boğucu ortamlardan kurtulmak icin abiyi kullanmak

Bayram ziyaretinde edilen sıkıcı sohbetlerden oturu sabrınızın sonuna gelmişsinizdir. Hemen abiye bir mesaj atarsınız: "Abi al beni burdan, kalp krizi geciriyorum. kesin bilgi." O bir nevi kurtarıcıdır cunku bir kız kardeşin gozunde.

9. "Bi de beni tek cek!" cumlesiyle abiyi intiharın eşiğine getirmek

Surekli "Abi bi de burda fotoğrafımı ceksene" diyerek eline makinayı tutuşturursunuz. Ceksin tabi, başka işi mi var?

10. Kız arkadaşı hakkında kotu şeyler soyleyip kafasını karıştırmak

-Ya sen cok iyi kız falan diyosun ama gecen gun twitter'da yazdıklarını gormedin galiba abi?

Bu listenin olmazsa olmazıdır. Yapmayan bir kız cıksın ben yapmadım desin, vallaha kimseyi inandıramaz. Aha buraya yazıyorum.

11. Eski arkadaşların hayatlarını Facebook'tan takip edip hemen abiye yetiştirmek

Abinin umrunda bile değildir coğu zaman, kimin ne yaptığı. Ama siz yine de bunu bir gorev olarak kabul etmişsinizdir bir kere. Abinin ilkokul arkadaşının (sizin arkadaşınız olmayan!) ne zaman, kiminle evlendiğini; kac cocuğu olduğunu; cocuklarına ne isim verdiğini araştırıp hemen abinizi ararsınız.

12. Kitap okuycam, ayağına aşırı aydınlık yapan gece lambasıyla abinin uykusunun icine etmek

Bu da genellikle cocukken aynı odayı paylaştığınız donemlerde uyguladığınız bir taktiktir. Asıl amac tabi ki kitap okumak değildir. Abiyi bıktırıp odasını değiştirmesine onayak olmak icindir tum cabanız.

13. Hoşunuza gitmeyen abi kıyafetlerine mudahale etmek

-Benim gri bi gomleğim vardı, bulamıyorum onu dolapta?

+Aa? Gri mi gomlek? Senin gri gomleğin mi vardı ki? Hic gormedim ben?

14. Anlattığı sacma sapan şeyleri bile sabırla dinlemek

Cunku o sizi canınızdan bir parcadır. Toplamda 3-5 ceşit olan sevginin kocaman 1 ceşidi sadece onun icin ayrılmıştır. Ne kadar uyumsuzluk, kavga gecse de aranızda canı yandığında ilk siz koşacaksınız zira.

kaynak