photoshopta manipulasyon yapma
photoshopta manipulasyon resimli anlatım
photoshopta manipulasyon nedir

Once iki resmimizi de photoshopda acıyoruz

Gozu "Rectangular Marquee Tool" kullanarak seciyoruz ve uzerine sağ tıklayıp "Layer via Copy" diyoruz. Yeni layera attığımız gozu surukleyerek bulut resminin uzerine bırakıyoruz.

Artık goz resmiyle işimiz bittiğinden bulut resmini tam ekran yapıp daha rahat calışabiliriz. "Eraser Tool" ile yumuşak kenarlı ve buyukce bir fırca secip (kafamıza gore) goz dışındaki yerleri siliyoruz. Burada buyuk ve yumuşak fırca secmemiz bir "gereklilik". Silme işlemi bittiğinde gozden geriye kalan yerlerin kenarları hafif transparan olmalı.

Resimdeki gibi gozun kenarlarını sildikten sonra sıra bulutta uygun bir yere yerleştirmekte. Dikkat etmemiz gereken nokta gozun bulutun kıvrılmış ve obek halindeki kısımlarını kapatmaması. Bulut resminin ortasında tam ona uygun bir boşluk var koyu ve solgun mavi kısma gozu biraz da kuculterek yerleştiriyoruz (Ctrl + T)

Gozu arka plandaki bulutların rengine en yakın tona getirmemiz gerek. Layer modlarından "Luminosity" bunu en iyi yapan moddur. Luminosity secili olduğu layerın arka planındaki renklerin canlı ve sonuk tonlarını en iyi şekilde dışa yansıtır. "Add a layer style" butonuna tıklayıp "Blending Options" diyoruz ve "Blend Mode: Luminosity" yapıyoruz.

Bulutların şekli yoktur sadece sınırları vardır. O yuzden bu resimde işimiz kolay. Yapmamız gereken şekilsiz bulutların şekilli kenarlarını gozumuzun kıvrımlarına en iyi şekilde monte etmek. Bunun en iyi yolu da gozun kıvrımlarına en cok benzeyen bulut kenarlarını bulup "Clone Tool" ile goz kenarlarını doldurmak. Yukarıdaki resimde bahsettiğim benzer noktaları aynı renklerle işaretledim ama onlara bağlı kalmak zorunda da değilsiniz photoshopta manipulasyon nasıl yapılır

En iyi sonuc icin clone fırca boyutunu 60 ile 120px arası bir değere getiriyoruz. Kopyaladığımız bazı bolgeler gozun uzerinde cok parlak durabilir bunu dert etmiyoruz cunku sonra burn ile dengeleyeceğiz. Bir bolgedeki bulut kenarını istediğimiz bolgeye bir kez kopyalamamız da elbette yetmeyecek. Aynı kucuk bolgeyi yan yana birkac kez farklı bolgelerden bulut parcaları karıştırarak veya uzerine kopyalayarak farklı kombinasyonlar uygulayacağız.

Soldaki bolge kıvrım acısından cok fakir. Gozumuz şekillendikce orası cok yavan gorunebilir. Bu durumda oraya da takviye yapmamız gerekebilir. (Kırmızı halka icindeki bolge)

Gozun etrafını tamamen kapattıktan sonra ışık dengesini ayarlamak icin yukarda gosterdiğim bolge ağırlıkta olmak uzere aşırı parlak yuzeyleri ve gozun ic kenarlarını "Burn Tool" ile karartıyoruz. Exposure değeri 20 - 30 arası olursa iyi olur. Range ise Highlights olmalı highlights parlak yuzeyleri soluklaştırır zaten soluk yuzeyleri dikkate almaz. Boylece ekleme yaptığımız bulutların aşırı parlak kısımlarını diğer kısımlarla eşit seviyeye getirmiş oluruz. Gozun sol kısmındaki kirpiği de "Smudge Tool" ile veya yine Clone Tool ile yok edebiliriz.

Aşağı yukarı tamamladık. Parlak ışığı eklemek icin Filter -> Render -> Lens Flare seciyoruz ve 4 Lens turunden kafamıza yatanı uygun parlaklık değeriyle gozun tam ortasına ekliyoruz. Ben 50-300 mm Zoom kullandım ve parlaklığı 75% ayarladım. Daha fazlası arka planı oldurur.

İsteğe bağlı olarak biraz karartabiliriz. Curves (Ctrl+M) ile resimdeki gibi hafif karartıyoruz. ve sonuc

alıntı photoshopta manipulasyon nasıl yapılır

ouvv guzel olmus hakkaten...ogrenmek lazım photoshopta manipulasyon nasıl yapılır

superrr