Kadınların farklı, gizemli dunyası erkeklerin ilgisini her zaman icin cekmiştir. Evet, kadın olduğumuz icin bizi olduğumuz gibi cekici buluyor ve seviyorlar. Ancak derinlerde bir yerlerde icin icin hissettikleri bir duyguları daha var. Keşke erkek ruhundan biraz daha iyi anlasaydık.
Keşke onlara biraz daha benzeseydik ve hatta belki de hayatı biraz erkek gibi yaşasaydık! İleri gidiyor olabilirler ancak erkeklerin tam olarak da istedikleri; yerine gore dişiliğini sonuna kadar konuşturan, yerine gore de topuklu ayakkabılarını cıkarıp erkek gibi olmayı bilen bir kadın olmamız. Ah Mary Vah Mary (There's Something About Mary) filminde Cameron Diaz'ın ya da En İyi Dostum (Good Will Hunting) filminde Minnie Driver'ın canlandırdığı karakterleri duşunun. Onlar da erkek gibi kızlardı. Kabul edin, erkekler bu kızlara bayılırlar. Cunku onlarla erkek dostlarıyla oldukları kadar rahat olabilirler. Eğer siz de istenen kadın olmak yolunda birkac adım atmak istiyorsanız davranışlarınızı gozden gecirmenizde fayda var. Erkeklere dostca, onlardan biri gibi yaklaşın. Nasıl mı? Erkeklerin seveceği kadın olma kılavuzunuz sayesinde!

SPORU YAŞAMINIZA KATIN

Kadınlar nasıl ayakkabı alışverişini seviyorsa, erkekler de spora o denli duşkundurler. Futbol maclarını zevkle izleyen ya da Formula 1 yarışlarını seven bir kadın, istenmeyen ilan edilebilir mi? Erkeklerin goruşu alındığında da durum apacık ortaya cıkıyor: "Futbol macı sırasında kendini kaybedip, bağırıp cağırması bana inanılmaz cekici geliyor. Orgazm sırasındaki heyecanına tanık olmak kadar neredeyse..." diye durumu ozetliyor yatırım uzmanı Fatih. Erkekler macları erkek erkeğe seyretmeyi tercih ederler. Bunda kadınların yanında rahatca edemeyecekleri lafların ve tezahuratların etkisi vardır. Ama siz, erkeklerin hoşlanacağı kadın olursanız durum lehinize değişir. Sizden cekinmezler, hatta birlikte tezahurat yaparsınız. Aranızdaki samimiyetin ve paylaşımın derinden artmasını sağlayacak bir durum yaratırsınız. Peki, spor konusunda yeterli bilginiz mi yok? Hic dert etmeyin. Bu konuda imdadınıza gazetelerin spor sayfaları ve televizyonlardaki spor programları yetişecek. İşe futbolla başlayın. Lig ve puan sistemini oğrenin. Sevgilinizin tuttuğu takımın ve yakın takipcilerinin durumunu bilin. Spor alanında da kadınsal hazırlıklar yapabilirsiniz. Kendiniz ve sevgiliniz icin bir ornek forma alarak onu sevindirin. Mac ve ozellikle derbi gunlerini takviminize not edin. Bu gunler icin ona farklı programlar onermeyin.
Spor programı ya da karşılaşmalarına rastladığınızda kanalı hemen değiştirmek yerine sevgilinizin ne istediğine dikkat edin. Diğer taraftan, bu tur programları ve macları onunla birlikte seyretmek kadar nasıl seyrettiğiniz de onemli. Anlamadığınız bir durumu sormak, bu anlar icin uygun olmayabilir. Erkek arkadaşınız dikkatlice mac izlemeye calışırken siz ondan bilgi istememelisiniz. İlginizi ona katılarak gosterin. Tezahurat edin, sevinin, kızın ama sohbete kalkışmayın. Sporun diğer dallarıyla tanışıklığınızı artırın. Bunların yanı sıra birlikte yapabileceğiniz sporlar belirleyin. Bisiklete binmek, yuruyuş, tenis gibi sporlardan her ikinizin de zevk aldıklarınızı belirleyip deneyimlemeye başlayın.

YEMEK YİYİN

Erkeğinizin sizi beğenmesi ve onu elinizden kacırmamak icin yediklerinize dikkat ediyorsunuz. Ancak belki de yemedikleriniz onu sizden uzaklaştırabilir. Genel olarak erkeklerin etobur oldukları iddia edilebilir. Kebapcı, pizzacı gibi secenekler size hitap etmese de onun yemek anlayışını kabul etmek zorundasınız. Yemeğe cıkacağınız zamanlarda onun da istekleri olduğunu ve bunun sağlıklı yemek anlamına gelmediğini unutmayın. Surekli diyette olmak, sağlıklı beslenmek gunun yukselen trendi de olsa erkekler icin sinir bozucu bir duruma donuşebilir. Bu durumun iticiliğini dile getiren erkekler yok değil. Gokhan da onlardan biri; "İlişkimizin beşinci ayına gelmiş ancak karşılıklı ne doyurucu bir yemek yiyebilmiştik ne de kafaları cekmiştik. Buna daha fazla dayanamadım. Onunla yemek yerken kendimi canavar gibi hissediyordum." Gokhan'ın kız arkadaşından ayrılmasına yol acan aslında hayatında onun icin onemli bir alanı sevgilisiyle paylaşamamak. Sakın bu hataya duşmeyin. Bunun icin kendinize erkek arkadaşla yemek gunleri ayarlayın.
Bu gunlerde diyetten bahsetmeyin bile. Sevgilinizin karşısında surekli kalori hesabı yapan biri olmanın ne kadar kotu gorunduğunun farkına varmış olmalısınız. Onunla yiyin ve icin. Gerekiyorsa ertesi sabah ekstra spor yapın ya da geceyi daha hareketli gecirin. En yaşamsal alanlardan birinde onu yalnız bırakmamak icin yemek duzeninizi ona uygun haline getirmelisiniz. Bundan sizin kazanclı cıkacağınızı aklınızda tutun. Erkekler yemek yiyen kadının sağlıklı icguduleri bulunduğunu ve cinsellikte de daha keyifli ve cekici olduklarını duşunuyorlar.

ARABALARLA TANIŞIN

Araba tutkunu olmayan bir erkeğe pek sık rastlayamazsınız. Kadınlar icin araba, onların ayaklarını yerden kesen bir aracken, erkekler icin gercek bir hobi ve ilgi alanıdır. Her erkek kendini iyi bir surucu olarak kabul eder ve bu ozelliğinin fark edilmesini ister. Siz de buradan hareketle eğer kullandığı araba cok ilgi cekici değilse onun suruş yeteneği uzerine yonelebilirsiniz. Arabası kayda değer şekilde ilgi cekici değilse sakın bu topa girmeyin. Gereksiz ve anlamsız hayranlık gosterisi sizin bu konuda cahilliğiniz olarak kayda gecebilir. Kaş yapayım derken goz cıkarmış olabilirsiniz. Erkeklerin arabalarla arası iyi olan kadınlara bakışı acısından alın size carpıcı bir ornek. İş geliştirme muduru Serdar anlatıyor: "İyi arabayı ayırt edebilen, bu işlerden anlayan kadın gucun de farkındadır. Gucu seven kadın yatakta da kendine guclu bir partner secer. Sevgilimin beni secmiş olması gururumu okşadı. Şanslı bir erkeğim." Gorduğunuz gibi sizin icin pek anlam ifade etmese de erkekler ummadığımız konulara fazlasıyla değer yukleyebiliyorlar. Siz de arabalarla ilgili cok fazla bilgi sahibi olmasanız da kimi markaları aklınızda tutun.
Porsche, Maserati ya da Lamborghini gibi isimler sizin icin tanıdık olmalı. Neye benzediklerini, hatta Formula'da kimin neyi kullandığını oğrenmeye bakın. Konu bir sure sonra size de ilgi cekici gelebilir. Bunun orneği de işletmeci Gulin'den geliyor. "Yeni evliydik. Evde daha fazla zaman geciriyorduk. Ve birbirimizi tanıdıkca ben onun bir araba yarışı tutkunu olduğunun farkına vardım. Oyle ki farklı ulkelerdeki etaplar icin gece uykusundan kalkmak onun icin son derece normaldi. Onun bu kadar zevk aldığı bir durumdan bihÂber olmak canımı sıktı. Ben de yarışları, arabaları ve yarışcıları takibe başladım. Şimdi ikimizin de favorileri, goruşleri var. İlişkimiz icin son derece faydalı bir harekette bulunmuş ve sevdiğim bir hobi edinmiş oldum." Siz de Gulin gibi hareket edip bilgilenerek kÂrlı cıkabilirsiniz. Motosikletlerle ilgili olmak da işinize yarayabilir; bu konuyu da araştırmanızda fayda var.

ERKEKSİ HOBİLERE YONELİN

Bunlar ne mi olabilir? Savaş filmleri orneğin; Yıldız Savaşları (Star Wars), pek cok erkek icin kutsal bile sayılabilir. Bunu size bizzat kendi tecrubelerimizle garantiliyoruz. Bizim de severek izlediğimiz ve zaman zaman da yeniden izlemekten keyif aldığımız bu film serisiyle ilgili ne zaman konu gecse soyleyecek bir sozumuz olur. Bu da erkekler tarafından her zaman ilgi ve takdirle karşılanır. Evet, belki siz sadece romantik komedi izlemek; o da polisiye maceraların icinde coşmak istiyor. Bunun bir cift olarak yapabileceğiniz aktivitelerinizi kısıtlamasına izin vermeyin. Hem siz bir kadın olarak farklı alanlarda kendinizi cok daha rahat geliştirebilirsiniz.
Dikkatini cekecek macera filmlerinden birinin DVD'sini alarak eve gelin. Onun icin mısır patlatın ve filmin kamera arkasıyla ilgili biraz bilgi edinin. Yemek sırasında onu edindiğiniz bilgilerle etkilerken aynı zamanda filme karşı ilgisini de uyandırın. Sizin bu tur filme karşı olan samimi ilginiz onu kesinlikle etkileyecektir. Bir başka vurucu hareketiniz de ekstrem sporlarla ilgilenmeniz olacaktır. Bunun icin tabii ki oncelikle erkek arkadaşınızın ilgisi olan spor dallarını secin. Ancak bir diğer taktik de onun henuz deneyimlemediği ancak ilgisini ceken bir dalla ilgilenerek onu bu konuda bilgilendirmek olabilir. Unutmayın tek hedefiniz sevgilinizle daha fazla zaman gecirmek ve cift olarak ortak zevkler paylaşarak ilişkinizi keyiflendirmek. Bunun icin sevgilinizi iyi tanıyıp kendinizi bu yonde geliştirin.

Naime Tercan
Cosmopolitan