1)Datacenter Verimerkezi
Sunucuyu alacağımız verimerkezi aşırı derecede hassasiyet taşımaktadır.
Sunucu almakla iş bitmediğini,esas siz sunucuyu aldıktan sonra esas maceranın başladığını belirtmek isterim.Sunucuyu alacağınız verimerkezinin profesyonelliği sizi oldukca ilgilendirmektedir.Şurada 70 dolar bu sunucu,neden burada 100 dolar diye sorular ile karşılaşacaksınızdır.Lakin unuttuğunuz bir nokta var;Mercedes 100 liraysa skoda 20 liradır.Şimdi gidip bir LayeredTech den sunucu almak vardır bir de vrtservers dan almak vardır
Durum boyleyken sunucu alacağınız verimerkezini iyi secmenizi,once ucrete değil verimerkezine odaklanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Sunucuyu alırken once nereden alacağınıza karar verin,ondan sonra sunucunuza karar verin.
Bir sunucu alırken en onemli etken nedir diye sorsalar,kesinlikle verimerkezini ilk sıraya kalın harflerle yazarım.
Tavsiye edeceğim bir kac verimerkezi
Layeredtech
SoftLayer
2)Lokasyon(Yer-Konum-Ulke)
Sunucunuzun bulunduğu verimerkezinin hangi ulkede olduğu cok onemlidir.
Sunucumuzun yani sitelerimizin bize uzaklığı siteleriniz acısından cok onemli bir etkendir.
Sitelerinize giren ziyaretcilerin turkiyeden olması durumunda sunucunuzu turkiyeden almanız tabi bir artı dır.
Yabancı icerikli siteleriniz icin Amerikadan almanızda gene size artı sağlayacak etkenlerdendir.
Lakin turkiyedeyiz hemen turkiyeden alalım demekle bitmiyor bu iş.
Eğer sitem cok hızlı olsun diyorsanız sitenize gelen ziyaretci kitlesine en yakın noktadan sunucu almanız gerekiyor.
Turkiyeden ise turkiyede olmalıdır.
Ama turkiyeden alınca da ucak gibi olacak diye bir kaide yok tabiki.
Biliyorsunuz turkiyede internet amerika ve almanyaya oranla oldukca pahalıdır.Bu yuzden sunucunuzu alacağınız verimerkezi amerikadaki vermerkezlerine oranla daha fazla gidere sahip olmaktadır.
Amerikada 100mbit i 20 dolara alırken turkiyede 2-3 mbit gibi komik rakamlarda hatları 50-100 dolara almaktasınız.
İşte bu noktada onemli bir ayrım yapmak gerekiyor.100mbit amerika mı yoksa 3 mbit turkiye mi ?
Biraz taraflı olacak ama en her zaman amerika tercihini yapmışımdır ve yapacak gibi gorunuyorum.Nedeni ise her zaman profesyonelliğe onem vermiş olmamdır.Turkiyede henuz bu sektorun tam anlamıyla gelişmiş olduğunu soyleyemeyeceğim.
Tabiki kocnet gibi verimerkezleri mevcut ama onları ultra yuksek ucretlerinden dolayı hic bu listeye alma gereği dahi duymuyorum.
Bir onceki maddede sizlere bahsetmiştim verimerkezimizin ne kadar onemli olduğunu.Bu yuzden amerikadan 1gbit cıkışlı bir sunucu almak benim icin birinci sırada geliyor her zaman.
Almanya ve diğer avrupa ulkelerinden sunucu almanın kalite acısından turkiye ile arasında bir fark olduğunu duşunmuyorum.Avrupadaki en gelişmiş ve profesyonel verimerkezi netdirekt dir.Onun bile benim icin yetersiz kaldığını duşunmekteyim.
Turkiyeden sunucu aldığınız zaman amerikaya gore 3-4 kat daha fazla ucret odediğinizi ve daha az şey aldıgınızıda unutmayın..
Dedicated Server Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bilim ve Teknoloji0 Mesaj
●32 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Bilim ve Teknoloji
- Dedicated Server Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
13-09-2019, 18:46:44